Γονείς ακύρωσαν το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας και έκλεισαν μόνοι τους το τμήμα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Μετά από καταγραφή συνεχόμενων κρουσμάτων γονείς μαθητών συγκεκριμένου τμήματος συνεννόηθηκαν και δεν έστειλαν για σειρά ημερών τα παιδιά τους στο σχολείο.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία της χώρας είναι πλέον χιλιάδες κάθε εβδομάδα, τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της διασποράς δεν αλλάζουν και τα τμήματα δεν κλείνουν παρά μόνο αν νοσήσουν οι μισοί μαθητές συν ένας.

Δεν είναι βέβαια μυστικό ότι ειδικά η συγκεκριμένη διάταξη έχει προβληματίσε και εξοργίσει πολλούς από τους γονείς, ιδιαίτερα των παιδιών του δημοτικού σχολείου που ακόμα δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Βλέποντας λοιπόν το αδιέξοδο γονείς σε σχολεία των Αθηνών αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αφού επιβεβαίωσαν, μέσω του testing, ότι τα κρούσματα στο τμήμα των παιδιών τους είναι αρκετά παραπάνω από ένα, πήραν την πρωτοβουλία να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για μία εβδομάδα.

Κοντολογίς, έκλεισαν το τμήμα για να αποφύγουν τα χειρότερα χωρίς αυτό βέβαια να προβλέπεται τυπικά από το πρωτόκολλο (δεν είχαν νοσήσει οι μισοί μαθητές συν ένας).

Μπροστά στην αποφασιστικότητα των γονιών, ο επικεφαλής του σχολείου δεν είχε πολλά να κάνει. Περιμένει απλώς να επιστρέψουν οι μαθητές στην τάξη τους για να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα. Οι γονείς με την αδιαπραγμάτευτη στάση τους έδειξαν το δρόμο.

https://www.news247.gr

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)