Πριν από τέσσερα χρόνια , η Σαμάνθα Λη δεν θα μπορούσε με τίποτα να προβλέψει ότι το φαγητό που ετοίμαζε για τις κόρες της θα την έκανε κάποτε διάσημη. Σήμερα με πάνω από 312.000 οπαδούς στο Instagram αλλά και με άρθρα που αναφέρονται σε αυτή από το Today.com, την Daily Mail και την Huffington Post δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Σαμάνθα Λη έχει γίνει πηγή έμπνευσης για μητέρες από όλο τον κόσμο.
Ταυτόχρονα αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα ανθρώπου που κατάφερε να γίνει δημιουργικός χωρίς ακριβά gadgets ή πολύπλοκα εργαλεία. Στην πραγματικότητα η μητέρα των δυο κοριτσιών από την Μαλαισία κόβει το ρύζι, το ψωμί, τα λαχανικά και τα φρούτα με τα συνηθισμένα εργαλεία που υπάρχουν σε κάθε σπίτι: ψαλίδια και μαχαίρια .
Πως ξεκίνησαν όλα; «Ασχολήθηκα για πρώτη φορά με την τέχνη Bento το Δεκέμβριο του 2008, τη περίοδο που ήμουν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη στη δεύτερη κόρη μου», δηλώνει στο blog της. «Με αυτό το τρόπο κατάφερα τη μεγαλύτερη κόρη μου να τρώει μόνη της έπειτα από την άφιξη της νεώτερης αδελφής της. Ήμουν πολύ τυχερή και ευλογημένη που οι δημιουργίες μου δεν απέτυχαν ποτέ να την εντυπωσιάσουν και έτσι πάντα αγωνιούσε να δει και στην συνέχεια να δοκιμάσει το επόμενο γεύμα της.»
Η Λη δεν έχει καμία επαγγελματική μαγειρική κατάρτιση και είναι αρκετά ταπεινή για το ξεκίνημά της. » Δεν έχω εκπαιδευτεί ποτέ επαγγελματικά στην μαγειρική. Είμαι απλά μια συνηθισμένη μαμά που μένει συνεχώς στο σπίτι για τα φροντίζει τα παιδιά της» δηλώνει..
Πηγή