ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

25/12/15

Για εμένα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΥΜΒΡΑΓΑΚΗ


Ονοματεπώνυμο: Ζυμβραγάκης Αποστόλης

Επάγγελμα: Φιλόλογος – Ειδικός Παιδαγωγός - Συγγραφέας

 

1. ΣΠΟΥΔΕΣ

α. Μεταπτυχιακό M.Ed. στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του διατμηματικού προγράμματος Πανεπιστημίου Πατρών και Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

β. Πτυχίο του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

γ. Επιμόρφωση εννέα μηνών στη Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

δ. Επιμόρφωση στην Κατάρτιση Εκπαιδευτικών για την Εκπαίδευση Ανηλίκων Μεταναστών από το Erasmus+ Programme of the European Union.

ε. Πτυχίο European Computer Driving Licence για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

στ. Πτυχίο Competency in English as second language from the University of Michigan για την αγγλική γλώσσα.

2. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΕΜΠΕΙΡΙΑ

α. 2021: Έκδοση βιβλίου «Όλη η ύλη των Νέων Ελληνικών Γ’ Λυκείου μέσα από 100+ ερωτήσεις και απαντήσεις» από τις Εκδόσεις 24γράμματα με ISBN: 978-618-201-134-8.

β. 2021: Έκδοση βιβλίου «Απαντήσεις στην Τράπεζα Θεμάτων για την ελληνική ιθαγένεια» από τις Εκδόσεις 24γράμματα με ISBN: 978-618-20116-83.

γ. 2013 - σήμερα: Φιλόλογος στον φροντιστηριακό όμιλο «Πουκαμισάς» με ειδίκευση στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία του Λυκείου και στα φιλολογικά μαθήματα του Γυμνασίου.

δ. 2013 - σήμερα: Σύμβουλος καθηγητής στα παιδιά του Γυμνασίου του φροντιστηρίου «Πουκαμισάς» στη Νίκαια και στη Νέα Σμύρνη.

ε. 2013 - σήμερα: Παράδοση διαδικτυακών φιλολογικών μαθημάτων σε Έλληνες του εξωτερικού και απομακρυσμένων περιοχών μέσω skype.

στ. 2011 - σήμερα: Εφαρμογή ψηφιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικού σχολείου στο http://e-didaskalia.blogspot.com. 

ζ. 2006 - σήμερα: Ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και προετοιμασία υποψηφίων μαθητών για Πανελλαδικές Εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

η. 2011 - σήμερα: Αρθογραφία στη στήλη «Γλωσσικά λάθη» (http://e-didaskalia.blogspot.gr/search/label/Γλωσσικά λάθη), στην οποία έχουν αναλυθεί περισσότερες από 500 περιπτώσεις λανθασμένης χρήσης της ελληνικής γλώσσας.

θ. 2017 – σήμερα: Έκδοση και επιμέλεια ψηφιακών βιβλίων μαθητών με σκοπό την περαιτέρω ενασχόλησή τους με την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία.

ι. 2017: Φιλολογική επιμέλεια στο λογοτεχνικό βιβλίο «Όταν οι δαίμονες κοιμούνται» της Χριστίνας Κατσαρά, εκδόσεις «Οσελότος», ISBN 978-960-564-482-6.

ια. Φεβρουάριος 2014: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη για την προβολή της Οδύσσειας οπτικοποιημένης στο Δημόσιο Σχολείο της ευρύτερης περιοχής της Μαδρίτης C.E.I.P. Canada Real. Σχετική ανακοίνωση της Πρεσβείας: http://www.mfa.gr/spain/presveia/news/epistole-tou-demotikou-skholeiou-tes-madrites-ceip-canada-real-pros-ton-presbu-phragkisko-berro.html . Σχετική ανακοίνωση του σχολείου: www.educa2.madrid.org-web/centro.cp.canadareal.colladovillalba

ιβ. 2014: Συγγραφή εκπαιδευτικών βοηθημάτων Νεοελληνικής Γλώσσας Β' και Γ' Γυμνασίου για τις εκδόσεις «Πουκαμισάς».

ιγ. 2013: Πιστοποίηση εγκεκριμένης αναγγελίας έναρξης ασκήσεως επαγγέλματος διδασκαλίας Φιλολόγου ΠΕ02 για φροντιστήρια και κατ' οίκον διδασκαλία με αριθμό πρωτοκόλλου 26363.

ιδ. Χειμώνας 2013: Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας για τη Γ' Λυκείου.

ιδ. Σεπτέμβριος 2013: Συνεργασία με την European Networking Consultants για την εγκατάσταση του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού του http://e-didaskalia.blogspot.gr

ιε. Καλοκαίρι 2012: Δημιουργική απασχόληση ηλεκτρονικής διδασκαλίας των παιδιών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη μέσω του http://e-didaskalia.blogspot.com στο πρόγραμμα του Δήμου «Καλοκαίρι στην πόλη μου».

3. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

α. Δημιουργός και διαχειριστής της «Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας», ενός ιστολογίου με πλούσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, όπως λύσεις των ασκήσεων των σχολικών βιβλίων, κριτήρια αξιολόγησης, επαναληπτικές ασκήσεις εμπέδωσης, εκπαιδευτικά παιχνίδια, σχεδιαγράμματα μαθημάτων, εκπαιδευτικά βίντεο, συμβουλές διδασκαλίας και άλλα πολλά, κατάλληλα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.  Το http://e-didaskalia.blogspot.com συμβάλλει καθημερινά στην εκπαίδευση χιλιάδων μαθητών, προσφέροντας  δωρεάν πρόσβαση σε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό όλων των μαθημάτων από την Α’ Δημοτικού ως τη Γ’ Λυκείου. Γρήγορα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή ιστολόγια της χώρας και σημείο αναφοράς για την εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην εκπαίδευση, με συνολικές προβολές σελίδας που ξεπερνούν τις 150.000.000, με επισκεψιμότητα που αγγίζει τους 100.000 χρήστες καθημερινά και με περισσότερους από 180.000 ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

β. Δημιουργός και διαχειριστής του ιστολογίου http://onomatologio.blogspot.gr, μιας προσπάθειας καταγραφής όλων των ελληνικών ονομάτων με τις επίσημες εορτές και τις σημασίες τους. Ήδη στο εν λόγω ιστολόγιο είναι καταγεγραμμένα περισσότερα από 20.000 ελληνικά ονόματα.

γ. Συγγραφή ποιημάτων και μυθιστορημάτων. Ήδη έχουν εκδοθεί ψηφιακά οι ποιητικές συλλογές «Πένα πανδαμάτειρα» (2019), «Ενός λεπτού κραυγή (2019) και «Στα χρόνια του κορωνοϊού» (2020), «Ποιητικό Ημερολόγιο 2021» (2021), ενώ το 2014 εκδόθηκε ψηφιακά το μυθιστόρημα «Η πραγματικότητα μιας φανταστικής ζωής». Τα βιβλία διατίθενται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή μέσω του e-didaskalia.blogspot.gr και ήδη έχουν ξεπεράσει τις 30.000 αναγνώσεις.

δ. Συμμετοχή στις συλλογικές ποιητικές εκδόσεις «Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2021» των εκδόσεων «Κέφαλος» με ISBN: 978-618-85148-1-2 και «Ημερολόγιο Ποίησης 2021 - Με το βλέμμα των παιδιών» των εκδόσεων «Άπαρσις» με ISBN: 978-618-5320-85-0.

ε. Συμμετοχή σε λογοτεχνικά περιοδικά ποίησης.Τρόποι επικοινωνίας:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2021 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger