Εξαιρετική εμφάνιση του Καλάθη στο NBA. Ηγήθηκε της ομάδας του σε επίθεση και άμυνα και την οδήγησε στη νίκη!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Wizards vs. Grizzlies από NBA_Greece

Με τον Νικ Καλάθη να πραγματοποιεί μία από τις πιο πλήρεις εμφανίσεις του στο ΝΒΑ, κερδίζοντας τη μονομαχία με τον John Wall, οι Grizzlies επιβλήθηκαν (92-89) των Wizards. Θετικός και ο Κουφός.



Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Νικ Καλάθης έχει αρχίσει να νιώθει πολύ πιο άνετα στο ΝΒΑ. Και, όποιος αμφιβάλει για αυτό, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει σε επανάληψη τον αγώνα των Grizzlies με τους Wizards, όπου ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ ήταν για ακόμα μία φορά εξαιρετικός, παίρνοντας την ταυτότητα του All Star John Wall.


Συνεπής σε άμυνα και επίθεση

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ξεκίνησε στην βασική πεντάδα των Grizzlies για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι και ήταν απολαυστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ! Στην επίθεση πήρε σωστές αποφάσεις, ξέροντας πότε να εκτελεί και πότε να πασάρει, τελειώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους με 8/12 σουτ, 1/1 βολή, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ, την ίδια στιγμή, ήταν πολύ καλός και στην άλλη πλευρά του παρκέ, κρατώντας τον Wall στους 5 πόντους (season low) με 2/10 σουτ, 5 ασίστ και 4 λάθη! Ο Καλάθης μάλιστα ήταν και αυτός που στην τελευταία φάση του αγώνα πίεσε όσο χρειάστηκε τον Wall, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο σταρ των Wizards να αστοχήσει στο τρίποντο που θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.


Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ είχε πάντως και αρκετή βοήθεια σε αυτό το παιχνίδι, με τον Marc Gasol να συμβάλει στη νίκη του Memphis με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Zach Randolph να προσθέτει 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Όσο για τον Κώστα Κουφό, βρέθηκε στο παρκέ για 13 λεπτά, προλαβαίνοντας να προσφέρει 4 πόντους με 2/7 σουτ, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ και 1 κόψιμο.


Για τους Wizards, που πάλεψαν μέχρι τέλους για τη νίκη, όλα τα λεφτά ήταν η απίστευτη εμφάνιση του Bradley Beal, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 37 πόντους με 15/24 σουτ, 2/2 βολές και 5 ριμπάουντ, με τον Nene να προσθέτει 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.


 
Από περίπατος, παραλίγο έμφραγμα στο τέλος


Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο δωδεκάλεπτο, που βρήκε το Memphis να προηγείται με βραχεία κεφαλή (24-23), οι Grizzlies θα πατούσαν το γκάζι στην δεύτερη περίοδο, καταφέρνοντας χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 28-16 να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 52-39. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, μάλιστα, η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 16 πόντους (62-46), με το Memphis να δείχνει να ελέγχει το παιχνίδι. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Beal.


Ο νεαρός γκαρντ άρχισε να πυροβολεί από την περιφέρεια, καταφέρνοντας να φέρει τούμπα το παιχνίδι, βάζοντας τους Wizards μπροστά στο σκορ με 82-80 στα μέσα της τέταρτης περιόδου! Κάπου εκεί, όμως, ανέλαβε δράση ο Καλάθης και με 5 σερί πόντους έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ το Memphis με 85-82.


Έκτοτε το παιχνίδι έγινε θρίλερ, με τους Wizards να καταφέρνουν να μειώσουν σε 91-89 χάρη σε καλάθι και φάουλ του Nene. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Randolph, με τη μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι στην δεύτερη βολή, για να έρθει στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Wall να προσπαθήσει με τρίποντο να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αφού χάρη στην εξαιρετική άμυνα του Καλάθη το σουτ έγινε υπό πολύ κακές προϋποθέσεις.


“Μεγάλη νίκη για εμάς”


Μετά το τέλος του αγώνα ο Νικ Καλάθης δεν θέλησε να σταθεί στην δική του εμφάνιση, ενώ αποθέωσε τον προσωπικό του αντίπαλο, John Wall: “Ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς στην έδρα μας, την οποία χρειαζόμασταν. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά οι Wizards είναι καλή ομάδα και επέστρεψαν στο παιχνίδι. Ο Wall είναι All Star και πραγματικά σπουδαίος παίκτης. Εγώ το μόνο που προσπάθησα να κάνω ήταν να τον δυσκολέψω και να τον πιέζω. Όλα τα παιδιά όμως κάναμε καλή δουλειά σήμερα, για αυτό και κερδίσαμε”.




Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)