Η βασκική πόλη Παμπλόνα γιορτάζει κάθε χρόνο από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου τον προστάτη της Άγιο Φερμίν. Προς τιμή του, εδώ και περίπου 1000 χρόνια, στήνεται ένα μεγάλο πανηγύρι, με κυριότερη εκδήλωση το πασίγνωστο πλέον Κυνηγητό των Ταύρων (Encierro στα ισπανικά), μία παγανιστική τελετουργία, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες απ' όλο τον κόσμο.
Κάθε πρωί, ακριβώς στις 8, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στο κατακόρυφο για όσους και όσες αψηφούν τον κίνδυνο. Οι τολμηροί μπαίνουν μπροστά, ακολουθούμενοι από τους αφηνιασμένους ταύρους, για να διανύσουν μία απόσταση 825 μέτρων στα καλντερίμια της παλιάς πόλης της Παμπλόνας. Όποιος έλθει σε στενή επαφή με ταύρο και διασωθεί λέγεται ότι έχει τη χάρη του Αγίου Φερμίν.
Το σύνθημα δίδεται με την εκτόξευση ενός πυροτεχνήματος και το έθιμο απαιτεί για τους συμμετέχοντες λευκή ενδυμασία, κόκκινο μαντήλι στο λαιμό και κόκκινο φουλάρι στη μέση. Προτού ξεκινήσουν, ζητούν την προστασία του Αγίου, ψάλλοντας τρεις φορές: «Άγιε Φερμίν, ζητάμε από εσένα τον προστάτη μας, να μας καθοδηγήσεις σ' αυτή τη δοκιμασία και να μας δώσεις την ευλογία σου». Το σπορ είναι επικίνδυνο και τα ατυχήματα συχνά, κυρίως ανάμεσα στους αμύητους τουρίστες. Από το 1924, 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 200 έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
Κατά τη διάρκεια της φιέστας προς τιμήν του Αγίου Φερμίν, η σαγκρία ρέει άφθονη και η Παμπλόνα δεν κοιμάται. Οι ντόπιοι και οι χιλιάδες ξένοι τουρίστες διασκεδάζουν μέχρι πρωίας στους δρόμους και τα πάρκα της πόλης. Τα φώτα της γιορτής χαμηλώνουν τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουλίου με το άναμμα κεριών στην Πλατεία Κονσιστοριάλ. Κάποιοι από τους λάτρεις της γιορτής συνεχίζουν και την επόμενη μέρα. Στις 8 το πρωί της 15ης Ιουλίου βρίσκονται στην αφετηρία για να τρέξουν για τελευταία φορά. Αντί για τους ταύρους έχουν να συναγωνισθούν τα λεωφορεία της γραμμής, που εκτελούν και πάλι τα δρομολόγιά τους στα γραφικά καλντερίμια της παλιάς πόλης της Παμπλόνας.
Ο καλύτερος διαφημιστής του «Κυνηγητού των Ταύρων» υπήρξε ο σπουδαίος αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Το μυθιστόρημά του Ο ήλιος ανατέλλει ξανά (εκδόσεις Printa στα ελληνικά), που κυκλοφόρησε το 1926, εκτυλίσσεται στο μεγαλύτερο μέρος του κατά τη διάρκεια της φιέστας του Αγίου Φερμίν.