Για όσους είναι φανατικοί του σπιτικού φαγητού, αυτή η συνταγή για ψωμάκι θα σας λύσει τα χέρια.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο φαρίνα
- 1 κουτί μπύρα 330 ml
- 1 κουτ γλυκ. αλάτι
- 1 κουτ σουπ. λάδι
- προαιρετικά σουσάμι
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια τρύπα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο τη μπύρα και ζυμώνουμε κάνα 10 λεπτό.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί κάνα μισάωρο το ζυμάρι μας.
- Ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού.
- Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
- Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για καμιά ώρα.
Περισσότερες συνταγές εδώ.