Υλικά:
- 500 μλ Χυμός από φρέσκα λεμόνια
- 350 γρ ζάχαρη
- 1 φλ νερό
(συνήθως η ζάχαρη είναι ίση με το χυμό λεμονιού, αλλά για τα δικά μου γούστα είναι πολύ γλυκό)
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει
2. Στύβουμε τα λεμόνια και τα σουρώνουμε να μην έχουν ίνες και κουκούτσια
3. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στο σιρόπι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
4. Αδειάζουμε τη λεμονάδα μας σε γυάλινα μπουκάλια και τα φυλάμε στο ψυγείο
5. Για να την σερβίρουμε, σε ένα ποτήρι βάζουμε 1/3 λεμονάδα και συμπληρώνουμε τα 2/3 με κρύο νερό.
*Αντί για νερό μπορούμε να βάλουμε σόδα ή ανθρακούχο νερό
** Λίγα φυλλαράκια δυόσμου θα δώσουν μια φρεσκάδα στη λεμονάδα καθώς και λίγο τριμμένο τζίντζερ
***Για πιο ρομαντική ή εντυπωσιακή εμφάνιση μπορούμε να ρίξουμε 2-3 σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής
Περισσότερες συνταγές εδώ.
Περισσότερες ιδέες από την κατηγορία "φτιάξε μόνος" εδώ.
Περισσότερα καλοκαιρινά θέματα εδώ.