Τα χειρότερα τατουάζ στον κόσμο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Η ιστορία των τατουάζ πηγαίνει πολύ πίσω, πάνω από 5000 χρόνια πριν, και είχε τόσες ποικιλίες όσο και οι λαοί που τα εφάρμοζαν.
Το 1948, ένας Ρώσος ανθρωπολόγος και αρχαιολόγος, ο Sergei Ivanovich Rudenko, κατά τη διάρκεια ανασκαφών των τάφων τύπου "Κούργκαν", στα όρη Αλτάι της νοτιοδυτικής Σιβηρίας, ανακάλυψε εντυπωσιακές μούμιες με δερματοστιξία (τατουάζ). Οι μούμιες υπολογίστηκε ότι ήταν περίπου 2400 ετών.
Οι πρωτόγονοι πίστευαν ότι το πνεύμα είναι ένα ακριβές αντίγραφο του ανθρωπίνου σώματος. Τούτο ταυτίζεται με τα πιστεύω πολλών σύγχρονων αποκρυφιστών για το αστρικό σώμα. Και στις δύο περιπτώσεις αυτό επιτρέπει τη χρήση των κατάλληλων τατουάζ σα μια διαβατήρια τελετή (rite de passage) για τον κόσμο των πνευμάτων.
Ο λαός του Βόρνεο, και ειδικά η φυλή Kayan, πίστευαν ότι τα τατουάζ τους όχι μόνο θα τους εισάγουν στον κόσμο των πνευμάτων, αλλά θα μπορούσαν ν' αποτελέσουν μια περαιτέρω αξιολόγηση για ν’ αποκτήσουν συγκεκριμένους κερδοφόρους ρόλους στον κόσμο των πνευμάτων.
Τατουάζ για λόγους υγείας είναι πολύ διαδεδομένο στην Ανατολή και στο Νότιο Ειρηνικό. Οι Θιβετιανοί έμαθαν την τέχνη του τατουάζ από τους νότιους γείτονές τους, τους Shan . Οι κάτοικοι του Θιβέτ γρήγορα αποφάσισαν ότι εφαρμόζοντας τατουάζ με ένα ιερό “μάντρα” - σύντομα στιχάκια ή και μεμονωμένες λέξεις που χρησιμοποιούνται στο διαλογισμό - σε κινούμενο μέρος του σώματος ήταν ισοδύναμο με τροχούς μάντρα, που επέφεραν το ίδιο αποτέλεσμα, όπως η επανάληψη του μάντρα για την ίδια χρονική διάρκεια. Δηλαδή το τατουάζ ήταν ένα είδος μάντρα εν κινήσει.
Οι Θιβετιανοί πίστευαν ότι αυτό βοηθούσε τον φέροντα το τατουάζ να πετύχει εσωτερική γαλήνη και αρμονία. Οι ίδιοι επίσης έκαναν τατουάζ σε συγκεκριμένα σημεία βελονισμού, προσθέτοντας στις χρωστικές ουσίες και θεραπευτικά βότανα, για να έχουν συγκεκριμένα ιατρικά αποτελέσματα.
Μέσα στα χρόνια η τέχνη του τατουάζ εξελίχθηκε, διαδόθηκε και σήμερα έχει γίνει μόδα. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα σχέδια το ίδιο επιτυχημένα.
Οι παρακάτω 20 φωτογραφίες καταμαρτυρούν την αλήθεια. Αν δεν είσαι σίγουρος, αν δεν είσαι βέβαιος για τον άνθρωπο που θα το "χτυπήσει" πάνω σου, αν και εσύ δεν έχεις έμπνευση, μην το κάνεις απλά για να το κάνεις.
"Όταν θα έλθει η ώρα σου για να κάνεις τατουάζ, ο θεός του τατουάζ θα σου το πει", λένε οι Αμερικάνοι. Κάτι ξέρουν.
Για την ιστορία πάντως, το πρώτο σύγχρονο Στούντιο Τατουάζ δημιουργήθηκε το 1963 στο Παρίσι από τον Μπρούνο Ντε Πιγκάλ, ενώ από το 1999 διοργανώνεται και στη χώρα μας Πανελλήνια Έκθεση Tattoo Art.
Δείτε τις φωτογραφίες που προκαλούν γέλιο και απορία:
 
 
Περισσότερα θέματα με τατουάζ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)