ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

12/9/14

Πώς να προστατεύσετε το παιδί από τον σχολικό εκφοβισμό

Σχολικός εκφοβισμός: Πώς να προστατεύσω το παιδί μου; 
Τα σχολεία άρχισαν και το παιδί σιγά σιγά προσαρμόζεται στην καθημερινότητά του.
Όπως κάθε αρχή έτσι κι αυτή είναι δύσκολη αλλά μην αγχώνεστε γιατί είναι οι πρώτες μέρες, μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Ένα φαινόμενο που άρχισε τον τελευταίο καιρό και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις είναι αυτό του σχολικού εκφοβισμού.

Δυστυχώς η νέα πραγματικότητα στα σχολεία όλου του κόσμου, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, κάνει τους γονείς να ανησυχούν πολύ. Εμείς αφού απευθυνθήκαμε σε ειδικούς θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές προκειμένου να προστατεύσετε όσο μπορείτε το παιδί από αυτόν.

• Ακούστε το παιδί σας και φροντίστε τους φόβους και τα συναισθήματα που νιώθει.

• Καλό είναι να «μην πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας» (εξαρτάται και από την ηλικία του παιδιού) καθώς είναι πιθανό το παιδί να αισθανθεί πως χάνει ακόμη περισσότερο τον έλεγχο.


• Βοηθήστε το παιδί σας να δουλέψει, σε πρώτο στάδιο, με τις δικές του μη βίαιες τεχνικές και στρατηγικές για να διαχειριστεί την συγκεκριμένη κατάσταση.


• Δεν είναι βοηθητικό να αποκαλείται το παιδί σας «άχρηστο ή αδύναμο» και μην επιτρέψετε σε κανέναν άλλον να κάνει κάτι παρόμοιο.


• Ενθαρρύνεται το παιδί σας να μιλάει. Είναι καλό να μάθει πως όσο οδυνηρή και δύσκολη είναι μια κατάσταση αξίζει να ψάξει να βρει τρόπους να τη διαχειριστεί και να την μοιραστεί με τους αγαπημένους του ανθρώπους που είστε εσείς.


• Χτίστε βήμα βήμα την αυτό- εκτίμησή του μέσω των ταλέντων του και των δεξιοτήτων του.


• Φροντίστε να μιλήσετε με τέτοιον τρόπο στο παιδί, ώστε να μην βιώσει πως ο εκφοβισμός που υφίσταται είναι δικό του σφάλμα ή ότι έχει κάποιο μειονέκτημα. Θα είναι μέγα σφάλμα.

 
Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.
Περισσότερα θέματα για το σχολείο εδώ.
Περισσότερα θέματα για τον σχολικό εκφοβισμό εδώ.
Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger