Οι αρνητικές συνέπειες όπως τις περιγράφει ο άνθρωπος που επινόησε το «like»
Αν η επιλογή για το «like» στο Facebook έχει γίνει η μανία για εκατομμύρια χρήστες, η «ανάγκη» για το «dislike» έγινε μύθος. Κι αυτό γιατί χιλιάδες το ζητούν, εκατομμύρια υπέγραψαν on line ψηφοφορίες για ενσωμάτωσή του στις επιλογές όμως οι υπεύθυνοι του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης το αρνούνται πεισματικά.Μιλώντας στο Tech Radar, ο πρώην Chief Technology Officer του Facebook, Bret Taylor, δήλωσε ότι η ανάγκη για ένα κουμπί «dislike » πράγματι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του «like», αλλά οι δυνητικά αρνητικές συνέπειες θεωρήθηκαν πολύ μεγάλες.
Ο λόγος που απορράφθηκε, σύμφωνα με τον άνθρωπο που επινόησε το «like», είναι ότι δίνοντας στους χρήστες τη δύναμη να ενημερώνουν τους φίλους τους για το πώς νοιώθουν ακριβώς για όσα ανεβάζουν-φωτογραφίες, σκέψεις κλπ-, θα οδηγούσε σε αυτό που ο ίδιος μάλλον ευγενικά αναφέρει ως «ατυχείς συνέπειες».
«Έχω την αίσθηση ότι εάν υπήρχε το ‘dislike’ θα είχε έναν πολύ αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο. Αν θες να δηλώσεις τη δυσαρέσκειά σου προς κάτι, μάλλον θα ήταν προτιμότερο να γράψεις ένα σχόλιο γιατί πιθανότατα μόνο με λόγια θα καταφέρεις να εκφραστείς πλήρως. Δε λέω ότι το ‘like’ είναι τέλειο, αλλά τα πράγματα συνήθως είναι πιο πολύπλοκα από το πάτημα ενός 'dislike' όταν θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας», εξηγεί ο Taylor.
Κάντε εδώ like στη σελίδα μας στο facebook!
Περισσότερα θέματα για το facebook εδώ.