Η πραλίνα φουντουκιού τρελαίνει τους μικρούς και τους μεγάλους. Η γεύση της είναι μοναδική και άκρως δελεαστική. Εμείς σας προτείνουμε να την φτιάξετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.
ΥΛΙΚΑ:
• 200 γρ. ξεφλουδισμένα κι ανάλατα φουντούκια
• 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
• 125 γρ. φρέσκο βούτυρο
• 200 γρ. ξεφλουδισμένα κι ανάλατα φουντούκια
• 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
• 125 γρ. φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ζεσταίνω τα φουντούκια στον φούρνο για 5' σε θερμοκρασία 170°C για να βγάλουν το άρωμα και τα έλαια τους.
2. Αλείφω ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο βούτυρο και το αφήνω στην άκρη.
3. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά να κάψει καλά και ξεκινάω να ρίχνω σταδιακά την ζάχαρη. Πρώτα ρίχνω μία δόση, περιμένω να λιώσει και να γίνει καραμέλα και μετά προσθέτω επόμενη δόση.
4. Μόλις όλη η ζάχαρη ρευστοποιηθεί και γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα (αν τυχόν σκουρύνει πολύ σημαίνει ότι έχει καεί κι έχει αποκτήσει πικρή γεύση), προσθέτω στο τηγάνι τα ζεστά φουντούκια κι ανακατεύω για μερικά λεπτά έως ότου καραμελωθούν.
5. Τα απλώνω στο βουτυρωμένο αντικολλητικό ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν.
6. Μόλις σταθεροποιηθούν μετά από 10' τα σπάω σε κομμάτια και τα πολτοποιώ λίγα-λίγα στο blender μέχρι να γίνουν μία ρευστή κρέμα (θα χρειαστούν περίπου 10'). Αυτή άλλωστε είναι η περίφημη (κι αυθεντική) γαλλική πραλίνα!
7. Κατόπιν λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας τακτικά) και προσθέτω το βούτυρο να λιώσει.
8. Τέλος, ενώνω το μείγμα σοκολάτας με την πραλίνα.
9. Τοποθετώ σε βάζο και διατηρώ στο ψυγείο.
1. Ζεσταίνω τα φουντούκια στον φούρνο για 5' σε θερμοκρασία 170°C για να βγάλουν το άρωμα και τα έλαια τους.
2. Αλείφω ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο βούτυρο και το αφήνω στην άκρη.
3. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά να κάψει καλά και ξεκινάω να ρίχνω σταδιακά την ζάχαρη. Πρώτα ρίχνω μία δόση, περιμένω να λιώσει και να γίνει καραμέλα και μετά προσθέτω επόμενη δόση.
4. Μόλις όλη η ζάχαρη ρευστοποιηθεί και γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα (αν τυχόν σκουρύνει πολύ σημαίνει ότι έχει καεί κι έχει αποκτήσει πικρή γεύση), προσθέτω στο τηγάνι τα ζεστά φουντούκια κι ανακατεύω για μερικά λεπτά έως ότου καραμελωθούν.
5. Τα απλώνω στο βουτυρωμένο αντικολλητικό ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν.
6. Μόλις σταθεροποιηθούν μετά από 10' τα σπάω σε κομμάτια και τα πολτοποιώ λίγα-λίγα στο blender μέχρι να γίνουν μία ρευστή κρέμα (θα χρειαστούν περίπου 10'). Αυτή άλλωστε είναι η περίφημη (κι αυθεντική) γαλλική πραλίνα!
7. Κατόπιν λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας τακτικά) και προσθέτω το βούτυρο να λιώσει.
8. Τέλος, ενώνω το μείγμα σοκολάτας με την πραλίνα.
9. Τοποθετώ σε βάζο και διατηρώ στο ψυγείο.
Περισσότερες συνταγές εδώ.