ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

21/2/15

Η ζωή μέσα από τα μάτια της μύγας

life-through-eyes-of-a-fly

Ο φωτογράφος Viktor Kuyda είναι διάσημος για τις macro φωτογραφίες του με μέλισσες, μύγες και έντομα. Αφιέρωσε τόσο μεγάλο μέρος του χρόνου του στα έντομα και την macro φωτογραφία, που τελικά άρχισε να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν πως ακριβώς είναι η ζωή μέσα από τα μάτια μιας μύγας. Είναι μια πραγματικά ασυνήθιστη προοπτική και ένα δροσερό αεράκι ανανέωσης στον κόσμο της μάκρο-φωτογράφισης.
Οι μύγες προσελκύονται στα μοντέρνα σπίτια, όπως ήταν κάποτε και αυτά των προγόνων μας, αντιδρώντας στις χημικές μυρωδιές το οποίο δείχνει ότι δεν έχουν την παραμικρή ένδειξη φθοράς. Άλλοτε στους εσωτερικούς χώρους, η μύγα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα περιβάλλον φωτισμένο τεχνητά, το οποίο βολεύει βέβαια στο ανθρώπινο μάτι. Οι λάμπες φθορίου, τις οποίες χρησιμοποιούμε συχνά στα σπίτια μας, αναβοσβήνουν 60 φορές το δευτερόλεπτο σε συγχρονισμό με το ηλεκτρικό ρεύμα. Ποτέ δεν  παρατηρήσαμε αυτή την διακύμανση αφού το μάτι μας δεν μπορεί να διακρίνει τα τόσο μικρά διαλλείματα. Ωστόσο, το μάτι τις μύγας αντιδρά πολύ πιο γρήγορα, το δωμάτιο για αυτήν φαίνεται να φωτίζεται από ένα φως που αναβοσβήνει ρυθμικά. Καθώς στριφογυρίζει κάνοντας τον ενοχλητικό θόρυβο που εκνευρίζει τον άνθρωπο, η μύγα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την εναλλαγή που κάνει το φως με το σκοτάδι. Ευτυχώς για τη μύγα, έχει μεγάλη αντίληψη για τον χρόνο και δυσκολεύει εμάς να την χτυπήσουμε με σκοπό να την σκοτώσουμε. Βρίσκει τις γρήγορες κινήσεις μας υπερβολικά αργές και δεν δυσκολεύεται να τις αποφύγει με επιδεξιότητα τις τυχαίες μας προσπάθειες που κάνουμε για να την εξοντώσουμε.
 
Περισσότερα θέματα με έντομα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger