ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

16/3/15

Απόφοιτος, τελειόφοιτος, πτυχιούχος ή διπλωματούχος; Ποιες είναι οι διαφορές αυτών των εννοιών;

Αποτέλεσμα εικόνας για πτυχιουχος

Απόφοιτος ή τελειόφοιτος; Και ποια η διαφορά του απόφοιτου από τον πτυχιούχο; Και η διαφορά του πτυχιούχου από τον διπλωματούχο; Δείτε εδώ τις απαντήσεις στις παραπάνω συγχεόμενες λέξεις:

Απόφοιτος είναι αυτός που έχει τελειώσει μια βαθμίδα εκπαίδευσης, π.χ. ο απόφοιτος λυκείου είναι αυτός που έχει τελειώσει το λύκειο.

Τελειόφοιτος είναι αυτός που βρίσκεται στην τελευταία τάξη μιας βαθμίδας εκπαίδευσης, π.χ. ο τελειόφοιτος λυκείου είναι αυτός που βρίσκεται στην Γ' Λυκείου.

Πτυχιούχος είναι ο απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, π.χ. πτυχιούχος Μαθηματικών είναι αυτός που έχει τελειώσει το Μαθηματικό Πανεπιστήμιο.

Διπλωματούχος είναι ο πτυχιούχος και ταυτόχρονα κάτοχος ειδικών ικανοτήτων ή προνομίων, π.χ. διπλωματούχος είναι ο πτυχιούχος που έχει κι ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Δείτε περισσότερες συγχεόμενες λέξεις της νεοελληνικής γλώσσας εδώ.

Για το e-didakalia.blogspot.gr
Αποστόλης Ζυμβραγάκης
Φιλόλογος

2 σχόλια :

  1. παρακαλώ θα ήθελα να με ενημερώσετε όταν κάποιος είναι πτυχιούχος ιατρικής σχολής ειδικότητας και στη συνέχεια έχει πάρει και πτυχίο άλλης ειδικότητας για παράδειγμα σε ενναλακτική ιατρική όπως είναι η ομοιοπαθητική, πως τον προσφωνούμε; σημειώστε ότι ταυτοχρόνος είναι και μέλος της εταιρείας από την οποία πήρε το πτυχίο. αρκεί όμως αυτό για να δηλώσει πτυχίο;;;

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger