Απόφοιτος, τελειόφοιτος, πτυχιούχος ή διπλωματούχος; Ποιες είναι οι διαφορές αυτών των εννοιών;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
2
Αποτέλεσμα εικόνας για πτυχιουχος

Απόφοιτος ή τελειόφοιτος; Και ποια η διαφορά του απόφοιτου από τον πτυχιούχο; Και η διαφορά του πτυχιούχου από τον διπλωματούχο; Δείτε εδώ τις απαντήσεις στις παραπάνω συγχεόμενες λέξεις:

Απόφοιτος είναι αυτός που έχει τελειώσει μια βαθμίδα εκπαίδευσης, π.χ. ο απόφοιτος λυκείου είναι αυτός που έχει τελειώσει το λύκειο.

Τελειόφοιτος είναι αυτός που βρίσκεται στην τελευταία τάξη μιας βαθμίδας εκπαίδευσης, π.χ. ο τελειόφοιτος λυκείου είναι αυτός που βρίσκεται στην Γ' Λυκείου.

Πτυχιούχος είναι ο απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, π.χ. πτυχιούχος Μαθηματικών είναι αυτός που έχει τελειώσει το Μαθηματικό Πανεπιστήμιο.

Διπλωματούχος είναι ο πτυχιούχος και ταυτόχρονα κάτοχος ειδικών ικανοτήτων ή προνομίων, π.χ. διπλωματούχος είναι ο πτυχιούχος που έχει κι ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Δείτε περισσότερες συγχεόμενες λέξεις της νεοελληνικής γλώσσας εδώ.

Για το e-didakalia.blogspot.gr
Αποστόλης Ζυμβραγάκης
Φιλόλογος

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. παρακαλώ θα ήθελα να με ενημερώσετε όταν κάποιος είναι πτυχιούχος ιατρικής σχολής ειδικότητας και στη συνέχεια έχει πάρει και πτυχίο άλλης ειδικότητας για παράδειγμα σε ενναλακτική ιατρική όπως είναι η ομοιοπαθητική, πως τον προσφωνούμε; σημειώστε ότι ταυτοχρόνος είναι και μέλος της εταιρείας από την οποία πήρε το πτυχίο. αρκεί όμως αυτό για να δηλώσει πτυχίο;;;

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου