Φτιάξε μόνη σου δημιουργικά και διασκεδαστικά παιχνίδια για το παιδί σου!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ψάχνεις δημιουργικούς τρόπους να απασχολήσεις το παιδί σου αλλά δεν θέλεις να ξοδέψεις μία περιουσία; Φτιάξε διασκεδαστικά παιχνίδια που θα σου κοστίσουν μόλις 8 ευρώ (το πιο ακριβό) και θα σου πάρουν 5 λεπτά για να τα φτιάξεις! Εμείς πάντως τα λατρέψαμε και αν και έχουμε ξεπεράσει την προτεινόμενη ηλικία γι αυτά τα παιχνίδια (5-13 ετών) έχουμε υποσχεθεί ότι θα φτιάξουμε κάποια από αυτά! Εσύ θα μπορέσεις να αντισταθείς;

Φτιάξε δρόμους με χρωματιστό σελοτέιπ

Ειδικά αν έχεις αγόρι, θα το λατρέψει! Παίρνεις απλά το σελοτέιπ στο αγαπημένο του χρώμα, φτιάχνεις δρόμους και μία εκκίνηση και τον αφήνεις να παίξει με τις ώρες! Σου έχει κοστίσει λιγότερο από 2 ευρώ και έχεις κερδίσει πάνω από 3 ώρες ηρεμίας!

Στόχος

Αν έχεις κήπο, αυτό το παιχνίδι θα το λατρέψουν τα παιδιά σου… και μπορεί ακόμα και εσύ! Πάρε ένα παλιό σεντόνι, άπλωσε το σε ένα σκοινί και κάρφωσε το στο χώμα με μικρά πασαλάκια για να μην το κουνάει ο αέρας! Άνοιξε διάφορες τρύπες σε γεωμετρικά σχέδια (τετράγωνο, τρίγωνο κτλ), βάλε λίγη ταινία στο περίγραμμα της τρύπας και με την ίδια ταινία ή μαρκαδόρο γράψε πόντους που θα κερδίσει όταν καταφέρει να περάσει την μπάλα από μέσα. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ξεκινάει! Όποιος περάσει την μπάλα περισσότερες φορές και κερδίσει τους περισσότερους πόντους είναι και ο νικητής!

Επικίνδυνες αποστολές

To Ocean 13 το έχεις δει; Την σκηνή με τον «κακό κλέφτη» που μπαίνει στην αίθουσα με τα λέιζερ στο μουσείο για να κλέψει το χρυσό αυγό την θυμάσαι; Υπέροχα! Αυτό θα ζητήσεις να κάνουν και τα παιδιά σου! Θα πάρεις νήμα θα το περάσεις από κάγκελα, φωτιστικά, ντουλάπες κτλ και θα δημιουργήσεις ένα εξαιρετικό παιχνίδι! Στόχος; Να περάσεις από την αρχή του, ως το τέλος χωρίς να ακουμπήσεις το νήμα! Αν θέλεις να το περάσεις και ένα επίπεδο παραπέρα, μπορείς να βάλεις και μικρά κουδουνάκια για να ακούγεται αν ακουμπήσει το νήμα κάποιος!
Ποτάμι home made!
Πάρε την μεγάλη συσκευασία του αλουμινόχαρτου, φτιάξε έναν μακρόστενο διάδρομο με ψηλά πλαϊνά και δώσε το λάστιχο στα παιδιά! Απλά, να είσαι προετοιμασμένος για το λογαριασμό του νερού!!
Ντύσε την κούκλα!
Σχεδίασε έναν άνθρωπο στο πάτωμα και βάλε τα ρουχαλάκια του παιδιού σου από πάνω. Θα διασκεδάσει το μικρό σου «τερατάκι» και θα έχει διαλέξει και τα ρούχα που θέλει να βάλει στο σχολείο την επόμενη μέρα!
Περισσότερες κατασκευές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)