Φτιάξε το δικό σας επιτραπέζιο παιχνίδι σε πέντε απλά βήματα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Φτιάξε το δικό σας επιτραπέζιο παιχνίδι σε πέντε απλά βήματα!
Τα Σαββατοκύριακα είναι οι ιδανικές μέρες για να περάσετε λίγο παραπάνω χρόνο με τα παιδιά σας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε το δικό σας επιτραπέζιο και να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας παίζοντας!
Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ότι επιτραπέζιο σας αρέσει, σίγουρα όμως η χαρά και η ικανοποίηση να φτιάξετε το δικό σας, δε συγκρίνετε! Ένα περιπετειώδες επιτραπέζιο για μέσα στο σπίτι. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και αρχίστε το παιχνίδι!
Βήμα 1ο: Πάρτε μία κόλλα Α3 ή ακόμα καλύτερα ένα κομμάτι χαρτόνι στο ίδιο μέγεθος. Ορίστε ένα σημείο που θα είναι η αρχή και ένα που θα είναι το τέλος.
Βήμα 2ο: Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και σχεδιάστε 25 τετράγωνα ενωμένα μεταξύ σας που να ενώνουν την αρχή με το τέλος. Αυτό θα είναι και το μονοπάτι σας!
1epitrapezio1
Βήμα 3ο: Σχεδιάστε σκάλες να ενώνουν σημεία του μονοπατιού σας, όπου θέλετε, τουλάχιστον σε δύο ή τρία σημεία. Ο παίκτης που θα τυχαίνει στο σημείο που ξεκινάει η σκάλα θα πρέπει να γυρίζει στο τετράγωνο που είναι το τελευταίο σκαλοπάτι.
1epitrapezio2
Βήμα 4ο: Σχεδιάστε τέσσερα ερωτηματικά σε όποια σημεία θέλετε στο επιτραπέζιο. Για να δελεάσετε το μικρό σας το έπαθλο θα είναι διπλό! Νικητής δεν είναι απλά όποιος φτάσει στο τέλος πρώτος. Τα ερωτηματικά είναι γρίφοι που οδηγούν σε ένα «θησαυρό» κρυμμένο στο σπίτι! Για να πάτε στο επόμενο ερωτηματικό, δηλαδή στον επόμενο γρίφο θα πρέπει να έχετε λύσει τον προηγούμενο. Αν κάποιος παίκτης δεν έχει λύσει όλους τους γρίφους δε μπορεί να κερδίσει!
 1epitrapezio3
Βήμα 5ο: Πρέπει να εφοδιαστείτε με ένα ζάρι και πιόνια της επιλογής σας! Σκεφτείτε ένα όμορφο έπαθλο για το νικητή και να είστε σίγουροι ότι θα το διασκεδάσετε!
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρωματίστε το επιτραπέζιο σας ό,τι χρώματα θέλετε!

Περισσότερες κατασκευές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)