ΑΘΗΝΑ |
Τα Τμήματα έρχονται να καλύψουν το κενό στις Γεωγραφικές Σπουδές στην Ελλάδα. Τα Τμήματα έχουν σκοπό να προετοιμάσουν επιστήμονες που ερμηνεύουν τη συγκρότηση του χώρου, τις διαδικασίες στο χώρο και πώς η επιστήμη μπορεί να επηρεάσει αυτές τις διαδικασίες.
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 8 ΕΞΑΜΗΝΑ
Οι σπουδές στο Τμήμα Γεωγραφίας προσανατολίζονται σε 3 κατευθύνσεις:
1.Η πρώτη είναι Επαγγελματική:αφορά στην εκπαίδευση γεωγράφων οι οποίοι θα απασχοληθούν στον δημόσιο ή το ιδιωτικό τομέα σε εφαρμογές γεωγραφικού περιεχομένου και χαρακτήρα.
2.Η δεύτερη κατεύθυνση είναι Εκπαιδευτική:αφορά στην παραγωγή αποφοίτων που θα στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια και Δευτοράβαθμια Εκπαίδευση και
3.Η τρίτη είναι Ακαδημαική/Ερευνητική:αφορά στην εκπαίδευση γεωγράφων οι οποίοι θα ασχοληθούν με τη διερεύνηση και ανάλυση ενός φάσματος κοινωνικών,οικονομικών,πολιτισμικών φαινομένων.
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Η έλλειψη μέχρι τώρα Γεωγραφικών Σπουδών στην Ελλάδα και η πείρα από τον Ευρωπαϊκό και Διεθνή Πανεπιστημιακό χώρο στον τομέα των Γεωγραφικών Σπουδών, μας κάνει να πιστεύουμε στο ευρύ φάσμα δυνατοτήτων σταδιοδρομίας για τους πτυχιούχους Γεωγραφίας. Τα σύγχρονα πληροφορικά συστήματα Γεωγραφικών πληροφοριών (G.I.S). και οι πολλές κατευθύνσεις που έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο φοιτητής του δίνουν τη δυνατότητα να απασχοληθεί σε πολλά επαγγέλματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα επαγγέλματα διαχείρισης του χώρου. (Πολεοδομία - Χωροταξία - Χαρτογραφία - Περιβάλλον - Περιφερειακή και Αγροτική Ανάπτυξη). Επαγγέλματα που σχετίζονται με τον Προγραμματισμό και το Σχεδιασμό, Έρευνα Αγοράς, Χωροθέτηση Επιχειρήσεων, Ανάλυση Κοινωνικο-Οικονομικών Φαινομένων και Ανάπτυξη.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η ελληνική αγορά εργασίας σήμερα καλύπτεται από επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων. Αυτονόητη θεωρείται η απασχόλησή τους στην εκπαίδευση (Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια), σε Τουριστικές και Στρατιωτικές σχολές και υπηρεσίες.