Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής Αθήνα - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Το Τμήμα Διαιτολογίας έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του στην επιστήμη της Διαιτολογίας, της οποίας ο ρόλος αναβαθμίζεται στον επιστημονικό και επαγγελματικό χώρο και στην καθημερινή ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Η Διαιτολογία ερευνά τις καταναλωτικές συνθήκες και τα πρότυπα διατροφής των ατόμων και των ανθρωποσυνόλων, εξετάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της διατροφής που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας, της καλής εμφάνισης και στην απόκτηση ευεξίας.
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 8 ΕΞΑΜΗΝΑ
Το τμήμα παρέχει από το ακαδημαϊκό έτος 2000/2001 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών το πρόγραμμα ''Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή'' με κατευθύνσεις : Κλινική Διατροφή, Διατροφή και Άσκηση.

Αγορά Εργασίας
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι πτυχιούχοι Διαιτολόγοι μπορούν να απασχοληθούν σε ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ, στις οποίες απαιτείται και πραγματοποιείται έλεγχος ποιότητας προϊόντων διατροφής.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Παιδικούς Σταθμούς, Ερευνητικά Κέντρα κ.ά. Επίσης, οι Διαιτολόγοι έχουν καλές προοπτικές απασχόλησης και
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
 
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον του κοινού για ζητήματα που αφορούν τη διατροφή και τη διαιτολογία του για λόγους υγείας και αισθητικής. Με αυτά τα δεδομένα οι προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης των Διαιτολόγων διαγράφονται ευοίωνες.
 
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Διαιτολόγοι και Διατροφολόγοι

Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)