Tι θα χρειαστείτε
100 γρ. δημητριακά της επιλογής σας ή, αν το προτιμάτε, μπισκότα
1 κ.σ. βούτυρο
1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου (στιγμιαία κράμα) με γεύση μπανάνα
1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
Χάρτινα ποτήρια
Ξυλάκια
Φράουλες κομμένες σε μακριές φέτες (προεραιτικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Bήμα 1ο
Συνθλίψτε τα δημητριακά ή τα μπισκότα με έναν πλάστη μέχρι να πάρουν τη μορφή σκόνης.
Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ, ρίξτε τα τρίμματα απ' τα δημητριακά ή τα μπισκότα και περιχύστε τα με το βούτυρο, αφού πρώτα το λιώσετε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3ο
Κατ' αρχάς, φτιάξτε τις δύο κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (δεν χρειάζεται να τις βάλετε στο ψυγείο για σταθεροποιηθούν!). Βάλτε στον πάτο ενός χάρτινου ποτηριού μερικές κουταλιές της σούπας από την κρέμα βανίλια.
Βήμα 4ο
Συνεχίστε, προσθέτοντας μια παχιά στρώση από μπισκότο ή δημητριακά.
Βήμα 5ο
Σ' αυτό το στάδιο μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε τα κομμάτια φρέσκων φρούτων.
Έπειτα, συμπληρώστε με μια γενναιόδωρη δόση από την κρέμα με γεύση μπανάνα.
Βήμα 6ο
Τριμμένα δημητριακά ξανά...
Βήμα 7ο
Στο τέλος, προσθέστε μια ακόμη λεπτή στρώση από κρέμα βανίλια. Όταν τελειώσετε, βάλτε το ξυλάκι.
Βήμα 8ο
Επανάλαβετε και για τα υπόλοιπα ποτηράκια και όταν τελειώσετε, βάλτε τα στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθούν. Βγάλτε απ' την κατάψυξη και αφαιρέστε προσεκτικά το χάρτινο περιτύλιγμα-ποτηράκι.