Νουτέλα! Και σε ποιον δεν αρέσει;
Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς πολλές συνταγές, προσπαθώντας να πετύχω την γεύση της νουτέλας του εμπορίου.
Τελικά κατέληξα σ’ αυτήν, που μας ικανοποίησε περισσότερο από όλες.
Και νόστιμη και εύκολη και χωρίς συντηρητικά, για να μπορούν χωρίς φόβο να την απολαμβάνουν και τα παιδάκια μας!
Άνετα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στις τούρτες, στα κέϊκς, στα γλυκάκια, στις κρέπες, στα παγωτά μας, και όπου αλλού μπορούμε να φανταστούμε!
Πάμε να την φτιάξουμε!
Υλικά για ένα μικρό βάζο:
320 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή 160 γρ. γάλακτος και 160 γρ. κουβερτούρα)
130 γρ. φουντούκια
4 κουταλιές λάδι ελαφρύ (όπως σπορέλαιο)
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 βανίλια άρωμα
μια τσιμπιά αλάτι
1 κουταλάκι γεμάτο γάλα σκόνη (προαιρετικά)
Τι κάνουμε:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και την αφήνουμε στην άκρη.
Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και περισσότερη σοκολάτα από την ποσότητα που αναφέρω, για ακόμη πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα.
Βάζουμε τα φουντούκια με το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη στο multi .
Αν χρησιμοποιήσουμε το γάλα σκόνη, το βάζουμε και αυτό στο multi με τα υπόλοιπα υλικά.
Δουλεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει πολτός και να μοιάζει με παχύρευστη κρέμα.
Τα φουντούκια θα πρέπει να έχουν αλεστεί τελείως, να έχουν γίνει αλοιφή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο λάδι επιπλέον.
Ενώνουμε τον πολτό αυτό με την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα που θα προκύψει σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς η κρέμα και κατόπιν κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του.
Η σπιτική μας νουτέλα διατηρείται εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα.
Στο ψυγείο πήζει αρκετά, οπότε αν την φυλάξουμε στο ψυγείο, καλό θα είναι πριν την χρησιμοποιήσουμε να την αφήσουμε εκτός ψυγείου για λίγο, για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ.
Περισσότερες συνταγές εδώ.
http://syntageskardias.blogspot.gr/