Σύντομες ειδήσεις της ημέρας - 05/06/2015

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν ζήτησε ο Τσίπρας

Τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν ζήτησε ο Τσίπρας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Ραγδαίες εξελίξεις: Έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής συγκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ο πρωθυπουργός, υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων των δανειστών και των σκληρών μέτρων που έχουν απαιτήσει οι Θεσμοί, συγκάλεσε εκτάκτως συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπραγμάτευση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 18:00 στη Βουλή.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας

Τροποποιήσεις στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας επιφέρει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες επανακαθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Μεταξύ αυτών ορίζεται ότι:
· Ελληνική ιθαγένεια αποκτούν τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση εγγραφής και φοίτησης σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νόμιμης συνεχούς παραμονής ενός εκ των γονέων τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
· Επίσης, την ελληνική ιθαγένεια αποκτούν ανήλικοι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση εννέα τάξεων είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
· Το ίδιο ισχύει και για αλλοδαπούς που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτοι ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ εφόσον διαθέτουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.

Άστατος ο καιρός - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Δημοσκόπηση: Συμφωνία και παραμονή στο ευρώ πάση θυσία θέλουν οι πολίτες

Τρεις στους τέσσερις Έλληνες θέλουν πάση θυσία να μείνει η χώρα στο ευρώ, σχεδόν οι μισοί ζητούν από την κυβέρνηση να κλείσει συμφωνία ενώ το 37% δεν θα έλεγε όχι σε πρόωρες εκλογές. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης της Alco που έγινε την Τετάρτη και την Πέμπτη για λογαριασμό του newsit.gr.


Αποπληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ στο τέλος Ιουνίου

Αίτημα για ομαδοποίηση της πληρωμής των δόσεων προς το ΔΝΤ υπέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος. Το ελληνικό αίτημα έγινε δεκτό και η χώρα θα πρέπει να καταβάλει τις 4 δόσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το συνολικό πόσο ανέρχεται στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αθήνα και Βρυξέλλες εν όψει του νέου κύκλου συνομιλιών μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Πρόταση απομείωση του χρέους υπέβαλε η Αθήνα

Την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στους πιστωτές για τη μείωση του χρέους φέρνουν σήμερα στη δημοσιότητα οι Financial Times, μέσω του δημοσιογράφου Πίτερ Σπίγκελ.


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)