Οι σύντομες ειδήσεις της ημέρας - 10/06/2015

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ο Τσίπρας στην τριμερή με υποχωρήσεις αναζητά «βιώσιμη λύση»

Ο Τσίπρας στην τριμερή με υποχωρήσεις αναζητά «βιώσιμη λύση»

Σε 24ωρο θρίλερ εξελίσσεται η τριμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Τα τρία μέτωπα που κρίνουν τη διαπραγμάτευση

Εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να βρεθούν σημεία σύγκλισης σε τρία μέτωπα από τα οποία θα οποία θα κριθεί η επίτευξη της συμφωνίας. Πρόκειται για το ύψος του δημοσιονομικού κενού τη διετία 2015-2016, τον ΦΠΑ και το Ασφαλιστικό, τα οποία, πάντως, σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται μεταξύ τους ως προς την επίδραση τους στη διαμόρφωση του μεγεθών του προϋπολογισμού και του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Τρεις συντελεστές ΦΠΑ προβλέπει η νέα ελληνική πρόταση

Αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 12% από 11% της αρχικής πρότασης προβλέπει η νέα κυβερνητική πρόταση που υποβλήθηκε προς τους θεσμούς. Η νέα κυβερνητική πρόταση προβλέπει μεταξύ άλλων πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% φέτος από ( 0,6% της αρχικής) και 1,75% για το 2016.

Πανελλήνιο σοκ: Άντρας των ΜΑΤ στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 47χρονος άνδρας των ΜΑΤ που συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι σκότωσε την ηλικίας 7 ετών κόρη του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Το «τοξικό» νέφος από τον Ασπρόπυργο πνίγει τον αττικό ουρανό

Με τη σύλληψη του προσωρινά υπεύθυνου της εταιρίας ανακύκλωσης για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος συνεχίστηκε το θρίλερ της πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει στον Ασπρόπυργο για πέμπτη ημέρα, γεμίζοντας τον αττικό ουρανό με τοξικό νέφος. 


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)