Πανελλήνιες 2015: Οι πρώτοι των πρώτων μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας τους

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
logotexniaΟι «νικητές» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Το εντατικό και συστηματικό διάβασμα αποτέλεσε το διαβατήριο για την εισαγωγή τους, με υψηλά μόρια σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς πανεπιστημιακές σχολές. Εξι μαθητές που πρώτευσαν στις εξετάσεις μιλούν για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε και το ελπιδοφόρο αύριο που έρχεται.

Δημήτρης Δημητρακόπουλος, 19.510 μόρια: Κομμένες οι έξοδοι30_f1-12ypsos
Συγκεντρώνοντας 19.510 μόρια, ο 18χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έχει δίλημμα: Ιατρική ή Πολυτεχνείο. Με 20 στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, 20 στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και 20 στη Βιολογία, μπορεί να κάνει με άνεση την επιλογή του! «Είναι τυχεροί αυτοί που έχουν όνειρο να σπουδάσουν κάτι συγκεκριμένο. Εγώ αμφιταλαντεύομαι ακόμη μεταξύ του Πολυτεχνείου και της Ιατρικής», εκμυστηρεύεται στον «Ε.Τ.». Δεν διστάζει να παραδεχτεί πως ήταν αρκετά δύσκολο να πετύχει τόσο υψηλή βαθμολογία, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν διάβαζε με το… στανιό. «Τους τελευταίους δύο μήνες βέβαια είχα περιορίσει δραματικά τις εξόδους για να διαβάζω, αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο», είπε ο μαθητής του Αριστοτέλειου Κολεγίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε διακριθεί στον 75ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας, συμμετέχοντας στην 32η Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Bαζίμας Σωτήρης, 19.216 μόρια: Διάβασμα με σύστημα30_f2-12ypsos
Ο 18χρονος μαθητής από τα Σεπόλια θα περάσει την πόρτα της Νομικής Αθηνών, εκπληρώνοντας ένα όνειρο που είχε από παιδί. «Το άγχος είναι εχθρός του υποψηφίου», υποστηρίζει, ενώ ο ίδιος τα κατάφερε με σκληρή δουλειά, ψυχραιμία και διάβασμα με σύστημα. «Τα μυστικά της επιτυχίας μου ήταν η ψυχραιμία και η υπομονή, η αγάπη για τη μάθηση και το ότι η οικογένειά μου ήταν δίπλα μου και με στήριζε καθημερινά», υποστηρίζει και εκμυστηρεύεται στον «Ε.Τ.» πως ανυπομονεί να πάει διακοπές στη Νάξο.


Σοφία Μπουλούκου, 19.121 μόρια: Με καθαρό μυαλό
30_f3-12ypsos
Κατάγεται από ιατρική οικογένεια και είχε βάλει στόχο να περάσει από τις πρώτες στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. Και τα κατάφερε! Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στη συστηματική μελέτη. «Αν έχεις διαβάσει σωστά, έχεις κατανοήσει και κάνεις κτήμα σου τη θεωρία και πας στις εξετάσεις με καθαρό μυαλό και χωρίς άγχος, θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να αποσπάσεις μία υψηλή βαθμολογία», πρόσθεσε. Παραδέχθηκε πως τους τελευταίους μήνες είχε… αυτοπεριοριστεί. «Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν φυλακισμένη, αλλά έπρεπε να διαβάσω», δηλώνει.

Χαλουλάκου Σταματίνα, 19.212 μόρια: Τώρα… παραλία30_f4-12ypsos
Η 18χρονη Ματίνα έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, αφού κατάφερε να περάσει στη Νομική Αθηνών. «Οταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν θα σε βοηθήσει να το καταφέρεις», πιστεύει και υποστηρίζει πως είναι σημαντικό να θέτει κανείς στόχους στη ζωή του. Τώρα εξομολογείται στον «Ε.Τ.» πως περιμένει πώς και πώς να βρεθεί σε κάποια παραλία, με ένα βιβλίο ανά χείρας.

Δρακόπουλος Σπύρος, 19.192 μόρια: Χωρίς θυσίες30_f5-12ypsos
Κατάφερε να περάσει στη σχολή της επιλογής του, τη Νομική Αθηνών, χωρίς να κάνει θυσίες, όπως τονίζει. «Αφιέρωνα χρόνο στους φίλους μου και τα χόμπι μου, διάβαζα χωρίς να αγχωθώ και δεν μπορώ να πω πως δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα», εξομολογείται. Η επιβράβευση των κόπων του περιλαμβάνει ένα… μακρύ καλοκαίρι, με διακοπές στην Τζια και σε άλλα νησιά και από Σεπτέμβρη… τα κεφάλια μέσα.

Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, 19.377 μόρια: Ηταν στοίχημα30_f6-12ypsos
«Ηταν προσωπικό στοίχημα, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί μου είχαν περάσει στο πανεπιστήμιο με υψηλή βαθμολογία. Φαίνεται πως είναι στα γονίδια της οικογένειας», δηλώνει η 18χρονη Θεσσαλονικιά. Πρώτη επιλογή της στο μηχανογραφικό θα είναι η Ιατρική Θεσσαλονίκης. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη… Αυτή την ώρα σκέφτομαι τη φοιτητική ζωή και την πρώτη μέρα που θα περάσω το κατώφλι της Σχολής», καταλήγει.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)