Η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ως Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίζονται οι δέκα πρώτες τροποποιήσεις του συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι οποίες περιορίζουν την δύναμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και εγγυώνται συγκεκριμένα δικαιώματα στους πολίτες της χώρας. Οι τροποποιήσεις γράφτηκαν το 1789 από τον Τζέιμς Μάντισον και βασίστηκαν σε σημαντικές ιδέες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τέθηκε σε ισχύ το 1791, όταν τα τρία τέταρτα των πολιτειών συμφώνησαν ότι είναι δίκαιη. Αρχικά, η διακήρυξη είχε δώδεκα διαφορετικές τροποποιήσεις αλλά οι πρώτες δυο δεν ψηφίστηκαν από αρκετές πολιτείες. Η δεύτερη τροποποίηση που δεν ψηφίστηκε προστέθηκε τελικά στο σύνταγμα των ΗΠΑ το 1992. Είναι τώρα η 27η τροποποίηση του συντάγματος και αφορά του μισθούς των κυβερνητικών στελεχών.

Οι τροποποιήσεις

ΑριθμόςΈτοςΠεριγραφή
1791Το Κογκρέσο των ΗΠΑ πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου,ελευθερίας του τύπου,ελευθερία διαμαρτυρίας και ελευθερία θρησκευτικής πεποίθησης.
1791Οι κάτοικοι της χώρας έχουν το δικαίωμα οπλοκατοχής το οποίο είναι απαραβίαστο.
1791Η κυβέρνηση δεν μπορεί να στείλει στρατιώτες να μείνουν σε ιδιωτική ιδιοκτησία χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών.
1791Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εισβάλει σε ιδιωτική ιδιοκτησία αν δεν κατέχει επίσημο ένταλμα που μπορεί να αποκτήσει μέσω άδειας με συγκεκριμένη διαδικασία αν έχει υποψίες ότι κάποιο άτομο έχει διαπράξει έγκλημα
1791Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δικάσει τα άτομα για αδικήματα εάν κάποιος μεγάλος ένορκος δεν έχει υποβάλει κατηγορητήριο.Επίσης ισχύει η αρχή του δεδικασμένου δηλαδή ένα άτομο δεν μπορεί να δικαστεί για το ίδιο έγκλημα δύο φορές.Η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει ειδική διαδικασία πριν τιμωρήσει η κάνει κατάσχεση ιδιοκτησίας κάποιου ατόμου.Ένα άτομο σε δίκη για ένα έγκλημα δεν χρειάζεται να καταθέσει εναντίον του.
1791Το άτομο που έχει κατηγορηθεί για ένα έγκλημα πρέπει να πάρει μια γρήγορη δίκη από έναν ένορκο.Αυτό το άτομο έχει το δικαίωμα δικηγόρου στη δίκη.Πρέπει να ειπωθούν οι κατηγορίες.Το άτομο μπορεί να ερωτήσει τους μάρτυρες προς όφελος του καθώς και να φέρει δικούς του μάρτυρες για να καταθέσουν υπέρ του.
1791Μία ένορκη δίκη χρειάζεται για πολιτικές υποθέσεις
1791Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει εγγύηση και πρόστιμα ή άλλη βίαιη και ασυνήθιστη ή βάναυση τιμωρία.
1791Η καταγραφή ατομικών δικαιωμάτων στο σύνταγμα και στην διακήρυξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν περιλαμβάνει όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων και των πολιτειών.
10η1791Οποιαδήποτε δύναμη που το σύνταγμα δεν παραχωρεί στις ΗΠΑ ανήκει στις πολιτείες και του ανθρώπους.Αυτό δεν περιλαμβάνει δυνάμεις που το σύνταγμα αναφέρει ότι οι πολιτείες δεν μπορούν να έχουν.

Περισσότερα θέματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)