30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
200 γρ. άλμη
πίτες για σουβλάκια
λαχανικά της αρεσκείας μας (ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα κομμένη , μαρούλι κομμένο)
ελαιόλαδο
Για την άλμη
550 ml νερό
1/2 λεμόνι κομμένο στη μέση
3 φύλλα δάφνης
½ μάτσο μαϊντανό
½ κ.σ. ξερό θυμάρι ή ½ μάτσο φρέσκο
1 κ.σ. μέλι
35 γρ. αλάτι χοντρό ή το μισό ή λιγότερο ψιλό
2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους σπασμένες
1 κ.σ. κόκκοι πιπέρι μαύρο
Για τη σάλτσα
4 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά)
1 κ.σ. χυμό από λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή βρίσκεται στην άλμη!!!
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την άλμη σε ένα κατσαρολάκι.
- Ανακατεύουμε και περιμένουμε να βράσει. Μόλις βράσει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη. Μόλις περάσει η 1 ώρα, σουρώνουμε σε ένα μπολ. Πρέπει να είναι κρύα τελείως.
- Κόβουμε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και τα βάζουμε μέσα στην άλμη. Τα αφήνουμε από 1/2 ώρα μέχρι 1 ώρα.
- Σουρώνουμε τα κοτοπουλάκια μας και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Πρέπει να στραγγίξουμε ό,τι υλικό υπάρχει στο κοτόπουλο. Παίρνουμε καλαμάκια και περνάμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά. Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.
- Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
- Μόλις πάρουν χρώμα, τα βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά να ψηθούν.
- Βάζουμε τις πίτες μας σε ένα ταψάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολάκι.
- Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.