Τσίπρας: Όσοι έχουν εναλλακτικό σχέδιο να το εξηγήσουν και να μην κρύβονται πίσω από την υπογραφή μου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Σκληρό μήνυμα του πρωθυπουργού προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Αυστηρό μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα το πρωί σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του. «Να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός και κάλεσε όσους πιστεύουν σε «εναλλακτικό αριστερό σχέδιο με αρπαγή των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ και χαρτάκια "iou" αντί για συντάξεις», να «βγουν και να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό».

«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια "iou" αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη συνεργατών του, όπως μεταφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, και συνέχισε:

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού,όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα, κατά το διάστημα αυτό, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής στους τέσσερις παρακάτω άξονες:

- Στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

- Στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.

- Στην προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

- Στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας».

«Ο "κομματικός" ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον "κοινωνικό". Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)