Δείτε τις παρακάτω συνταγές και επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο. Οι παρακάτω πλαστελίνες είναι εντελώς ακίνδυνες για τα παιδιά από 1 κιόλας έτους και 100% βρώσιμες.
Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κρεμόριο
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
1 φλιτζάνι αλεύρι
Εκτέλεση
Αναμείξτε το νερό, το λάδι, το αλάτι, το κρεμόριο και τα χρώματα σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να ζεσταθούν. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να γίνει λείο. Το κρεμόριο θα κάνει τη ζύμη να διατηρηθεί για 6 μήνες ή και περισσότερο. Αποθηκεύστε τη ζύμη σε ένα αεροστεγές σκεύος.
Υλικά
1 κούπα αλάτι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα αλεύρι και λίγο έξτρα αλεύρι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλάτι, το νερό και το αλεύρι στην κατσαρόλα και αφήστε το σε μεσαία θερμοκρασία. Αφαιρέστε από τη φωτιά όταν το μίγμα είναι παχύ και ελαστικό. Καθώς το μείγμα κρυώνει, ζυμώστε με αρκετό αλεύρι για να φτιάξετε τη ζύμη.
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το νερό, το αλάτι, το λάδι και αρκετό χρώμα. Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο μέχρι το μείγμα να πλάθεται.
1 μέρος αλεύρι
1 μέρος νερό
2 μέρη βρώμη
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ζυμώστε καλά. Η πλαστελίνη αυτή δεν είναι για φάγωμα αλλά αν το παιδί σας αποφασίσει να τη δοκιμάσει δεν θα πάθει τίποτα. Καλύψτε τη ζύμη και τοποθετήστε την στο ψυγείο. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι όμως η πιο εύκολη.
2 φλιτζάνια φυστικοβούτυρο
6 κουταλιές της σούπας μέλι
Άπαχο γάλα σε σκόνη ή γάλα με αλεύρι
Κακάο για γεύση σοκολάτας (προαιρετικό)
Βρώσιμες λιχουδιές για διακόσμηση (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και τα ανακατέψτε, προσθέτοντας αρκετό γάλα σε σκόνη. Προσθέστε αν θέλετε και το κακάο και τα διακοσμητικά.
Περισσότερες κατασκευές εδώ.
Χρωματιστή πλαστελίνη βρώσιμη
Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κρεμόριο
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
1 φλιτζάνι αλεύρι
Εκτέλεση
Αναμείξτε το νερό, το λάδι, το αλάτι, το κρεμόριο και τα χρώματα σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να ζεσταθούν. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να γίνει λείο. Το κρεμόριο θα κάνει τη ζύμη να διατηρηθεί για 6 μήνες ή και περισσότερο. Αποθηκεύστε τη ζύμη σε ένα αεροστεγές σκεύος.
Πλαστελίνη από αλάτι
Υλικά
1 κούπα αλάτι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα αλεύρι και λίγο έξτρα αλεύρι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλάτι, το νερό και το αλεύρι στην κατσαρόλα και αφήστε το σε μεσαία θερμοκρασία. Αφαιρέστε από τη φωτιά όταν το μίγμα είναι παχύ και ελαστικό. Καθώς το μείγμα κρυώνει, ζυμώστε με αρκετό αλεύρι για να φτιάξετε τη ζύμη.
Πλαστελίνη από καλαμποκάλευρο
Υλικά
1 φλιτζάνι κρύο νερό
1 φλιτζάνι αλάτι2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το νερό, το αλάτι, το λάδι και αρκετό χρώμα. Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο μέχρι το μείγμα να πλάθεται.
Πλαστελίνη από βρώμη
Υλικά1 μέρος αλεύρι
1 μέρος νερό
2 μέρη βρώμη
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ζυμώστε καλά. Η πλαστελίνη αυτή δεν είναι για φάγωμα αλλά αν το παιδί σας αποφασίσει να τη δοκιμάσει δεν θα πάθει τίποτα. Καλύψτε τη ζύμη και τοποθετήστε την στο ψυγείο. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι όμως η πιο εύκολη.
Πλαστελίνη από φυστικοβούτυρο
Υλικά2 φλιτζάνια φυστικοβούτυρο
6 κουταλιές της σούπας μέλι
Άπαχο γάλα σε σκόνη ή γάλα με αλεύρι
Κακάο για γεύση σοκολάτας (προαιρετικό)
Βρώσιμες λιχουδιές για διακόσμηση (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και τα ανακατέψτε, προσθέτοντας αρκετό γάλα σε σκόνη. Προσθέστε αν θέλετε και το κακάο και τα διακοσμητικά.
Περισσότερες κατασκευές εδώ.