Ακόμη και μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του, κάτι που κρίνεται αναγκαίο τουλάχιστον για όσους υπουργούς διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική γραμμή.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αντικαταστήσει τους υπουργούς που παραιτήθηκαν πριν από την ψηφοφορία Νάντια Βαλαβάνη και Νίκος Χουντής αλλά και τους τρεις που παραμένουν στις θέσεις τους, παρά το ότι καταψήφισαν δηλαδή τους Π. Λαφαζάνη, Δ. Στρατούλη και Κ. Ήσυχο.
Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις, να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, ωστόσο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Από το κυβερνητικό σχήμα θα φανεί πόσο κοντά είναι οι εκλογές. Αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει κομματικά στελέχη τότε η προσφυγή στις κάλπες είναι κοντά μέσα στους επόμενους μήνες. Αν τελικά επιλέξει εξωκοινοβουλευτικούς, τότε θα επιχειρήσει να φτάσει όσο πιο μακρυά μπορεί.
Για το θέμα του ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός είχε χθες σειρά συναντήσεων και συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο, να αποκαλύψει τοις προθέσεις του.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει σε απλή αντικατάσταση των διαφωνούντων, πέραν των κ. κ. Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ησυχου, Χουντή και της κ. Βαλαβάνη ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες μετακινήσεις, όπως η μετακίνηση του κ. Π. Σκουρλέτη από το Εργασίας και του κ. Θ. Δρίτσα από το υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις και για την αντικατάσταση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου από την προεδρία της βουλής.
Στην περίπτωση αυτή, θα αναλάβει το αξίωμα του Προέδρου ο κ. Βούτσης ή ο κ. Σκουρλέτης.
Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα χθες, πάντως, προς πάσα κατεύθυνση, ότι είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο, προχωρώντας ακόμα και σε διαγραφές.
Ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί τους 32 βουλευτές που ψήφισαν «όχι» μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή τους αυτή «καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της Αριστεράς».
Περισσότερες ειδήσεις εδώ.