Ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα σε βάρος γνωστού εφοπλιστή - Χαρακτηρίζεται ως επικεφαλής σκληρής εγκληματικής οργάνωσης μετά από έρευνα τεσσάρων εισαγγελέων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Ως το κεντρικό πρόσωπο εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε ισχυρούς οικονομικά κύκλους  κατηγορείται  γνωστός εφοπλιστής. Μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα ο εφοπλιστής βρίσκεται για δεύτερη φορά  υπόλογος ενώπιον της δικαιοσύνης  αντιμετωπίζοντας βαρύτατα αδικήματα μεταξύ των οποίων αυτά της διεύθυνσης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με μέλη πρώην αστυνομικούς και «μπράβους» κυρίως αλβανικής καταγωγής.
Δεξί του χέρι στην εγκληματική οργάνωση φέρεται να είναι, σύμφωνα τους εισαγγελείς,  στενός του συνεργάτης και επίσης παλιός γνώριμος της δικαιοσύνης. Θύματα γνωστοί επιχειρηματίες οι οποίοι δέχτηκαν εκβιασμούς, εκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες  αλλά και δικηγόρος που κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια.
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που φέρει την υπογραφή της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη και αριθμεί 30 σελίδες ο κατηγορούμενος εφοπλιστής  o οποίος είχε προφυλακιστεί για υπόθεση χορήγησης επισφαλούς δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν επικεφαλής μιας καλοστημένης εγκληματικής οργάνωσης η οποία  διέπραξε σωρεία ποινικών αδικημάτων, οργανώνοντας εκβιασμούς, επιθέσεις με εκρηκτικά  ακόμα και απόπειρες ανθρωποκτονιών προκειμένου να διευθετήσει κυρίως οικονομικές διαφορές. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά το εισαγγελικό πόρισμα η ηγετική ομάδα είχε εφοδιαστεί ακόμη και με δικό της «βαλιτσάκι» παρακολουθήσεων ώστε να ελέγχει τις επικοινωνίες τόσο των θυμάτων όσο και των συνεργατών της και να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην υλοποίηση των σχεδίων της.

 Τι αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα

«Η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολούθησης όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες», αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι ότι ερευνήθηκε από συνολικά τέσσερις εισαγγελείς. Η εισαγγελία Πρωτοδικών εκτός από την ποινική δίωξη για την  εγκληματική οργάνωση που βαρύνει τον εφοπλιστή, τον στενό του συνεργάτη του και  τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης άσκησε δίωξη και για σειρά άλλων αδικημάτων όπως:
εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,
απόπειρα ανθρωποκτονίας  με τις επιβαρυντικές περιστάσεις,
ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση,
επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου
σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης,
παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία και
έκρηξη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.
Επιπλέον, ασκήθηκε ποινική δίωξη  για  υπόθαλψη εγκληματία, παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου, αθέμιτη παρακολούθηση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μεμονωμένες εκβιάσεις, επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Η υπόθεση βρίσκεται  στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή ενώ, ήδη,  οι εισαγγελικές αρχές  έχουν απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα στους δυο πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)