Είναι ψωμάκια γεμιστά με τυριά και τυλιχτά σε μπέικον! Είναι συνταγή για όλες τις περιστάσεις για κάθε μέρα για γιορτή για μπουφέ , και ακόμα για παιδικά γενέθλια ή πάρτι!
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
15 γρ. μαγιά
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κουταλιά λάδι
60 γρ. νερό
150 γρ. τυρί
150 γρ. φέτες μπέικον
Κόβουμε το τυρί σε κύβους. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και βάλτε στο κέντρο του κάθε κύβου τυριού. Κλείνουμε τα μπαλάκια μας τα τυλίγουμε με φέτες μπείκον και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τηγανίζουμε .Η ζύμη θα αυξηθεί αρκετά κατά το τηγάνισμα, Φροντίστε λοιπόν οι φέτες μπέικον να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μην μπορούν να ξετυλιχθούν .
Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τα ζεστά.
Περισσότερες συνταγές εδώ.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
15 γρ. μαγιά
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 κουταλιά λάδι
60 γρ. νερό
150 γρ. τυρί
150 γρ. φέτες μπέικον
Οδηγίες
Ανακατέψτε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό με λίγη ζάχαρη και το αλεύρι. Αφήνεται να θερμανθεί για να ενεργοποιηθεί. Σε ένα βαθύτερο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι, προσθέστε την έτοιμη ζύμη με ζεστό νερό και ζυμώστε τη ζύμη.Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και βάλτε στο κέντρο του κάθε κύβου τυριού. Κλείνουμε τα μπαλάκια μας τα τυλίγουμε με φέτες μπείκον και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τηγανίζουμε .Η ζύμη θα αυξηθεί αρκετά κατά το τηγάνισμα, Φροντίστε λοιπόν οι φέτες μπέικον να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μην μπορούν να ξετυλιχθούν .
Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε τα ζεστά.
Περισσότερες συνταγές εδώ.