-Μόνο οι συμπαγούς κατασκευής πόρτες σπιτιών, που περιβάλλονται από ανθεκτικό πλαίσιο και έχουν κλειδαριές ασφαλείας, παρέχουν ασφάλεια από τους διαρρήκτες.
-Οι πύροι ασφαλείας, στα παράθυρα και στα πατζούρια, προσφέρουν ασφάλεια.
-Για πρόσθετη ασφάλεια, ιδιαίτερα, όταν είμαστε στο σπίτι και κοιμόμαστε με ανοικτά παράθυρα (λόγω ζέστης), ένας περιφερειακός αυτόματος συναγερμός, με ανιχνευτή κίνησης, μπορεί να μας προστατέψει από «απρόσκλητους επισκέπτες».
-Δεν αφήνουμε στο σπίτι μας μεγάλα χρηματικά ποσά, πολύτιμες συλλογές ή κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι θυρίδες των τραπεζών είναι ένα σημαντικό μέσο προστασίας. "Ριφιφί" σε τράπεζες δεν γίνονται κάθε ημέρα.
-Καταγράφουμε τα εργοστάσια κατασκευής και τους αριθμούς σειράς των τηλεοράσεων, βίντεο, στερεοφωνικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λπ., μόλις πραγματοποιήσουμε την αγορά τους, ώστε αν διαρρήξουν το σπίτι μας, να διευκολυνθεί η αστυνομία στην αναζήτησή τους.
-Φωτογραφίζουμε πολύτιμα είδη (τιμαλφή, πίνακες, κ.λπ.). Η φωτογραφία, και μάλιστα η έγχρωμη, βοηθά στην αναζήτηση των κλοπιμαίων.
-Πριν βγούμε από το σπίτι μας, βεβαιωνόμαστε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ασφαλισμένα.
-Δεν αφήνουμε μηνύματα ότι λείπουμε σε διακοπές έξω από την εξώπορτα του σπιτιού μας.
-Είναι λάθος, όταν λείπουμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να αφήνουμε το ίδιο φως μονίμως, αναμμένο. Είναι προτιμότερο να εγκαταστήσουμε αυτόματο διακόπτη, ώστε κάποια φώτα να ανάβουν κατά άτακτα διαστήματα. Έτσι, η απουσία μας γίνεται λιγότερο αισθητή.
-Παρακαλούμε έναν γείτονα ή έναν φίλο, ν' ανοίγει τα παντζούρια μας, κάπου – κάπου, να βάζει μουσική και να αδειάζει το γραμματοκιβώτιό μας, από την αλληλογραφία.
Περισσότερες συμβουλές εδώ.