Κως - Τουριστικός οδηγός

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Kos Greece

Η πρωτεύουσα της Κω βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και αποτελεί το κύριο λιμάνι του. Μετά τους σεισμούς του 1933, η πόλη επανασχεδιάστηκε από τους Ιταλούς και έτσι σήμερα διακρίνεται για τα όμορφα κτίρια της, τις δενδροστοιχίες και τις πλατείες της. Χαρακτηριστικό δείγμα της περιόδου της Ενετοκρατίας είναι το Κάστρο των Ιπποτών, του οποίου η τάφρος έχει μετατραπεί στην περίφημη λεωφόρο των Φοινίκων.

Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.


Χάρτης Κω


Πώς θα πάτε και θα μετακινηθείτε στην Κω

Πώς να πάτε στην Κω

Με πλοίο

Το κεντρικό λιμάνι της Κω , βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού. Από το λιμάνι του Πειραιά, υπάρχει καθημερινή σύνδεση με τα Δωδεκάνησα με ferry boats και το ταξίδι διαρκεί από 12 μέχρι 16 ώρες ανάλογα με τον προορισμό σας. Το πλοίο της γραμμής συνδέει τα νησιά Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο σε καθημερινή βάση. Το καλοκαίρι υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Μπόντρουμ στην Τουρκία. Επίσης, λιγότερη συχνή είναι η σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη, τη Χίο, τη Μυτιλήνη. Στην υψηλή τουριστική περίοδο, διοργανώνονται καθημερινά ημερήσιες εκδρομές με δελφίνια ή εκδρομικά πλοία για τα πιο κοντινά νησιά: Νίσυρος, Κάλυμνος, Φούρνοι, Ικαρία, Λειψοί, Λέρο, Αγαθονήσι, Αστυπάλαια. Τα δρομολόγια μπορεί να αλλάζουν απροειδοποίητα, ανάλογα με την τουριστική κίνηση, και γι αυτό πρέπει να ενημερώνεστε στο λιμάνι συχνά. 

Με αεροπλάνο

Το διεθνές αεροδρόμιο της Κω «Ιπποκράτης», βρίσκεται σε απόσταση 26 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, κοντά στο χωριό Αντιμάχια. Η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει με αυτοκίνητο ή με λεωφορεία της Ολυμπιακής αεροπορίας. Υπάρχει καθημερινή σύνδεση Αθήνας-Κω, τουλάχιστον 2 φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, το καλοκαίρι υπάρχουν απευθείας πτήσεις charter για το νησί, από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αν κάνετε κράτηση αρκετό χρονικό διάστημα νωρίτερα, μπορείτε να βρείτε φτηνό εισιτήριο. 

Περιήγηση στην Κω

Με λεωφορείο

Στην Κω υπάρχει πολύ καλά οργανωμένη συγκοινωνία με λεωφορείο, για πολλές περιοχές του νησιού, με φτηνά εισιτήρια. Στην πρωτεύουσα του νησιού μπορείτε να μετακινηθείτε με τη δημοτικά αστικά λεωφορεία, ενώ στις πιο μακρινές περιοχές του νησιού μπορείτε να φτάσετε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά και η κεντρική στάση των λεωφορείων βρίσκεται στο κέντρο, στην Οδό Κλεοπάτρας. Μερικά από τα χωριά που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το Μαστιχάρι, ο 'Αγιος Στέφανος, το Τιγκάκι, ο Κέφαλος, η Πύλη, το Ασκλιπειίον, ο 'Αγιος Φωκάς.

Με ταξί

Το ταξί είναι μια άλλη εναλλακτική λύση μετακίνησης, πιο γρήγορη, αλλά και πιο ακριβή. Στην Κω μπορείτε να βρείτε εύκολα ταξί, τόσο στο κέντρο, όσο και σε άλλες περιοχές, είτε στις στάσεις, είτε τηλεφωνικά με την υπηρεσία του ράδιο-ταξί. Η χρέωση για τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες είναι προκαθορισμένη, ενώ για λιγότερο δημοφιλείς περιοχές, υπάρχουν ταξίμετρα.

Με αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο είναι κατάλληλο για μακρινές αποστάσεις και απομονωμένες περιοχές, που δεν μπορείτε να πάτε με λεωφορείο ή ταξί. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητό. Είναι πολύ πρακτικός και ξεκούραστος τρόπος για να περιηγηθείτε και να θαυμάσετε τις όμορφες τοποθεσίες του νησιού.

Παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε στην Κω

Καρδάμαινα

beachΗ παραλία της Καρδαμαίνας βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας. Είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες, μήκους 3 χιλιομέτρων και βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό. Στο χωριό μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία και ταβέρνες, ενώ η παραλία σας προσφέρει πολλές δραστηριότητες και ανέσεις. Είναι από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, αμμώδης με πεντακάθαρα νερά.

Κέφαλος

Στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού, σε απόσταση 43 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, θα συναντήσετε την παραλία της Κεφάλου. Είναι από τις πιο διάσημες ακτές στην Κω, αφού φημίζεται για τα κρύα, αλλά καθαρά νερά της. Είναι πολύ καλά οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, πολλές ταβέρνες και θαλάσσιες δραστηριότητες.

Camel

Η παραλία Camel ανήκει στο χωριό της Κεφάλου, στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Αν θέλετε μια διαφορετική παραλία, περιτριγυρισμένη από βράχους, αξίζει να την επισκεφτείτε.

Μαστιχάρι

Είναι η παραλία του ομώνυμου χωριού, που βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Είναι μια εξωτική παραλία, με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά. Υπάρχει επίσης λιμάνι, από το οποίο αναχωρούν καθημερινά καράβια για την Κάλυμνο.

Τιγκάκι

Το Τιγκάκι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη σε απόσταση μόλις 11 χιλιομέτρων. Είναι πολύ κοσμοπολίτικη παραλία και γι αυτό είναι πολύ καλά οργανωμένη. Είναι η ιδανική παραλία για wind surfing και εκτείνεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων. Θα συναντήσετε άτομα κάθε ηλικίας, αφού η παραλία καλύπτει κάθε είδους ανάγκες.

'Αγιος Φωκάς

Η παραλία του Αγίου Φωκά είναι ένας μία από τις πιο γραφικές παραλίες της Κω, αφού συνδυάζει την άμμο και το βοτσαλάκι με μοναδικό τρόπο. Θα τη βρείτε σε απόσταση 6 χιλιομέτρων, νότια από την πρωτεύουσα.

Θέρμες

Βρίσκεται δυτικά της πρωτεύουσας, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων. Είναι πολύ δημοφιλής γιατί για ιαματικά λουτρά. Ζεστά ρεύματα νερού καταλήγουν σε αυτή τη ακτή και για αυτό τα νερά της είναι ιδανικά για να θεραπεύσουν ρευματισμούς και αρθριτικές παθήσεις.

Αξιοθέατα στην Κω που αξίζει να επισκεφθείτε

Τι αξίζει να δείτε στην Κω

Η Κως έχει να προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα στους επισκέπτες της, τόσο από θέμα φυσικής ομορφιάς, όσο και από θέμα ιστορικών μνημείων. Κάντε μια βόλτα στο νησί και θα εκπλαγείτε από τα πανέμορφα τοπία, που συνδυάζουν το παραδοσιακό και το μοντέρνο στοιχείο με μοναδικό τρόπο. Κάθε περιοχή στο νησί σας παραπέμπει σε άλλη χρονική περίοδο, σε ένα μίγμα πολιτισμών, αφού υπάρχουν μνημεία από τη Μυκηναϊκή και Αρχαϊκή περίοδο, μέχρι τη Βυζαντινή εποχή, αλλά και την περίοδο της Ιταλικής κατοχής.

Ασκληπιείο

Είναι από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στο νησί της Κω. Βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία, γεμάτη πεύκα, σε απόσταση, 4 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης. Το Ασκληπιείο ήταν ένα ιερό αφιερωμένο στον Ασκληπιό, θεό της ίασης και ήταν επίσης κέντρο θεραπείας, όπου δίδασκε επίσης ιατρική ο Ιπποκράτης. χωρίζεται σε 3 επίπεδα και μπορείτε να θαυμάσετε ναούς από τον 4ο π.Χ. αιώνα.

Ιπποκράτειο Μουσείο & Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα

Βρίσκονται πριν το Ασκληπιείο και είναι αφιερωμένα στον πατέρα της ιατρικής, τον Ιπποκράτη. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σύντομη αναδρομή στην ζωή και το έργο του διάσημου Έλληνα. Υπάρχουν σπάνιες εκδόσεις των έργων του, προτομές, νομίσματα, αλλά και πολλά έργα που αναφέρονται στην Νεοιπποκράτια ιατρική επιστήμη.

Το Κάστρο των Ιπποτών

Το κάστρο Των Ιπποτών μαζί με τα άλλα φρούρια του νησιού, αποτελούσε την εποχή της τουρκοκρατίας προστατευτικό και αμυντικό μηχανισμό ενάντια στους Οθωμανούς. Είναι πολύ εντυπωσιακό και συνδέεται με την Πλατεία Πλατάνου με μια μεγάλη γέφυρα.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Ελευθερίας. Μπορείτε να θαυμάσετε μια σειρά εκθέσεων αφιερωμένες στην Αρχαϊκή, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή που περιλαμβάνουν αγάλματα, κεραμικά και ψηφιδωτά.

Λαογραφικά Μουσεία

Η Κως φημίζεται για τη τήρηση των παραδόσεων και ήταν πάντα ένα νησί με πλούσια ήθη και έθιμα. Λαογραφικό υλικό με χειροποίητα κεντήματα και υφαντά μπορείτε να βρείτε στα λαογραφικά μουσεία στην Αντιμάχεια και στην Κέφαλο.

Βασιλικές του Αγίου Στεφάνου

Είναι ένα συγκρότημα στην πρωτεύουσα του νησιού που αποτελείται από δύο υπέροχες εκκλησίες. Η νότια εκκλησία, έχει 2 εισόδους και 3 σειρές καθισμάτων και διαθέτει πλούσια συλλογή από σπάνιες εικόνες και μοναδικές αγιογραφίες. Η Βόρεια εκκλησία είναι μικρότερη, αλλά είναι εξίσου γραφική.

Υγροβιότοπος στο Τιγκάκι

Είναι μια περιοχή λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό με πλούσια βλάστηση. Από το χειμώνα μέχρι την άνοιξη, λόγω των βροχοπτώσεων υπάρχει βλάστηση και η περιοχή γίνεται σταθμός για πολλά σπάνια είδη πτηνών όπως για παράδειγμα, φλαμίνγκο και πάπιες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως, επικρατεί ξηρασία και η περιοχή ερημώνει.

Πού να μείνετε στην Κω

Ξενοδοχεία στην Κω

Πόλη

Η πρωτεύουσα και το λιμάνι της Κω βρίσκονται στη βορειανατολική ακτή του νησιού, απέναντι από παράλια της Μικράς Ασίας. Εκεί συγκεντρώνεται ένας ικανός αριθμός από τα ξενοδοχεία της Κω. Η πόλη είναι ένας μοναδικός συνδυασμός παραδοσιακής, μεσαιωνικής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Η πόλη αν και είχα καταστραφεί από τους σεισμούς ξαναχτίστηκε και σήμερα είναι μια πολύ όμορφη πόλη γεμάτη δέντρα, κυρίως πλατάνια. Το κάστρο των Ιπποτών του Αξίου Ιωάννη στέκεται εντυπωσιακό στο λιμάνι και ενώνεται με μια γέφυρα με την πλατεία του Ιπποκράτη. Η παράδοση λέει ότι στο σημείο εκείνο σε έναν πλάτανο που μετρά 2 χιλιάδες χρόνια ζωής, δίδασκε ο αρχαίος Ιπποκράτης. Στην πλατεία ελευθερίας μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο και στο νότιο τμήμα του λιμανιού να δείτε τα χαλάσματα από τον Ναό του Διονύσου και την αρχαία αγορά. Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης μπορείτε να δείτε το Ασκληπιείο. Η πόλη διαθέτει τις κεντρικές στάσεις της αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας και πολλές πιάτσες ταξί. Είναι απόλυτα οργανωμένη και ζωντανή πόλη, γεμάτη ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολλές επιλογές για τη νυχτερινής σας έξοδο. Η πιο κοντινή παραλία στο κέντρο είναι η παραλία Ζουρούδι και Λάμπι.

Καρδαμένα

Βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στο νησί μετά την πόλη. Προσφέρει στους επισκέπτες μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, ξενοδοχείων και μπαρ. Σε κοντινή απόσταση αξίζει να επισκεφτείτε το Ναό του Απόλλωνα και Αρχαίο Θέατρο. Η παραλία της Καρδαμένα είναι από τις μεγαλύτερες και πιο κοσμοπολίτικες παραλίες στην Κω. Το καλοκαίρι οργανώνονται καθημερινά εκδρομές με μικρές βάρκες προς τη Νίσυρο.

Αντιμάχια-Μαστιχάρι

Το χωριό Αντιμάχια είναι ένα από τα χωριά στην Κω που διατηρεί απόλυτα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Είναι μια πολύ γραφική και ρομαντική τοποθεσία, ιδανική για οικογενειακές διακοπές. Στις παραδοσιακές ταβέρνες μπορείτε να δοκιμάστε φρέσκο ψάρι και όλα τα τοπικά πιάτα του νησιού. Αξίζει να επισκεφτείτε το Βενετικό Κάστρο, για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα σε όλο το νησί. Υπάρχουν πολλές μικρές ειδυλλιακές παραλίες με πιο κοντινή αυτή στο χωριό Μαστιχάρι. Το χωριό Μαστιχάρι ανήκει στο δήμο της Αντιμαχιας και απέχει 22 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού. Εδώ θα βρείτε μία από τις ομορφότερες αμμώδεις παραλίες με καθαρά κρυστάλλινα νερά. Στο Μαστιχάρι υπάρχει και μικρό λιμάνι, από το οποίο αναχωρούν βάρκες για το νησί της Καλύμνου. Σε όλη την περιοχή είναι διαθέσιμα πολλά ξενοδοχεία από κάθε κατηγορία.

Κέφαλος

Το χωριό αυτό βρίσκεται στο πιο νότιο τμήμα της Κω και απέχει από την πρωτεύουσα γύρω στα 43 χιλιόμετρα. Είναι αρκετά παραδοσιακό χωριό με κατάλευκα σπίτια και στενά γραφικά σοκάκια. Στη γύρω περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε πολλές παραλίες, όπως ο 'Αγιος Στέφανος και η παραλία Paradise. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολλά τουριστικά καταστήματα. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Καστρί, που είναι ένα μικρό νησάκι στην παραλία του Αγίου Στεφάνου, τον ανεμόμυλο στο πιο ψηλό σημείο του χωριού και το μοναστήρι του Αγίου Θεολόγου.

Πύλη

Η Πύλη είναι ένα παραδοσιακό χωριό σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Στο δήμο της Πύλης περιλαμβάνονται επίσης τα χωριά 'Αγιος Νικόλαος, 'Αγιος Γεώργιος, Αμανίου. Η πιο κοντινή παραλία είναι το Μαρμάρι και σε μικρή απόσταση μπορείτε να επισκεφτείτε τα ο Βυζαντινό κάστρο. Είναι μια ήρεμη, καταπράσινη περιοχή που αξίζει να πάτε αν θέλετε να ξεφύγετε από το κέντρο και την πολυκοσμία.

Τι να φάτε στην Κω

Η κουζίνα της Κω

Η Κως είναι ένα από τα νησιά που προσφέρονται για μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις. Στην Κω, ακολουθείται πιστά η ελληνική μεσογειακή κουζίνα, που βασίζεται στο κρέας, το ψάρι, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά, σε συνδυασμό με τοπικές παραδοσιακές συνταγές. Το μενού στα εστιατόρια του νησιού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία πιάτων με κρέας, λαχανικά, τυριά, αλλά και θαλασσινά πιάτα με ψάρια, γαρίδες, καλαμαράκια, αστακούς κ.α. Σαφώς, από το γεύμα δεν απουσιάζουν τα γλυκά, κυρίως σιροπιαστά με μέλι, και το κρασί. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να δοκιμάσετε:
  • Χοιρινό κρέας μαγειρεμένο στην κατσαρόλα, με ρύζι.
  • Γαριδοσαλάτα και τηγανητά καλαμαράκια.
  • Ξινομυζήθρα, που είναι ένα τοπικό ξινό τυρί
  • Γαλομυζήθρα, που είναι είδος τυριού φτιαγμένο από γάλα αγελάδας.
  • Κρασοτύρι, που είναι μοναδικό πικάντικο τυρί, που περιέχει κρασί.
  • Λαχανικά κάθε είδους γεμισμένα με ρύζι.
  • Σπιτικό, σταρένιο ψωμί , που είναι γευστικότατο.
  • Κρασί και ούζο, με εξαιρετική γεύση και άρωμα.
  • Σαρσουμάδες με μέλι που είναι τοπικό παραδοσιακό γλυκό.
  • Λουκουμάδες και ξεροτήγανα, που είναι γλυκά, τηγανητά σνακ.

Η Κως μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τις πιο δύσκολες γαστρονομικές απαιτήσεις, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία εστιατορίων. Μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο για εσάς εστιατόριο, είτε μέσα στην Πόλη, είτε σε πολλές άλλες περιοχές του νησιού. Υπάρχουν, παραδοσιακές ταβέρνες, που σερβίρουν τα πιο διάσημα πιάτα της ελληνική κουζίνας (μουσακά, παστίτσιο, τζατζίκι), ψαροταβέρνες με εξαιρετική ποικιλία φρέσκων ψαριών και θαλασσινών, μεζεδοπωλεία και ουζερί, για να δοκιμάστε μαζί με το ούζο μοναδικούς ελληνικούς μεζέδες. Εκτός, όμως, από την ελληνική κουζίνα, υπάρχουν και διαθέσιμα πολλά εστιατόρια που σερβίρουν πικάντικα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα, όπως ινδικά, μεξικάνικα, κινέζικα και ιταλικά.

Εστιατόρια που προτείνουμε στην Κω

Πλάτανος

Ο Πλάτανος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στην Κω. Το όνομα του εστιατορίου οφείλεται στην τοποθεσία του. Είναι στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στο κάστρο, εκεί που βρίσκεται ο πλάτανος του Ιπποκράτη. Μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά πιάτα από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, σε ένα τοπίο με πανοραμική θέα.

House of Pizza

Είναι από τις καλύτερες πιτσαρίες του νησιού και βρίσκεται στο κέντρο, κοντά στο λιμάνι. Σε έναν μοντέρνο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο, έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε φρέσκες πίτσες και άλλες νοστιμιές από την ιταλική κουζίνα. Οι τιμές είναι πολύ καλές και η ατμόσφαιρα πολύ φιλική.

Old River

Στην ανατολική πλευρά του νησιού, κοντά στην παραλία Βαλτάκι, Θα βρείτε την ταβέρνα Old River. Είναι μια ταβέρνα που λειτουργεί οικογενειακά και προσφέρει γευστικά πιάτα, που θα σας εκπλήξουν. Εκτός από την ελληνική κουζίνα, έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε και τους πιο δημοφιλείς τουρκικούς μεζέδες. Η τοποθεσία είναι πολύ όμορφη, η θέα στη θάλασσα μοναδική και οι τιμές απόλυτα λογικές.

Αυλογυράδικο

Αν θέλετε κάτι γρήγορο, φτηνό και νόστιμο, το Αυλογυράδικο είναι το κατάλληλο μέρος. Βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας και είναι ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Μπορείτε, να δοκιμάστε τον περίφημο ελληνικό γύρο από χοιρινό ή κοτόπουλο, με πατάτες και σαλάτες.

Οtto e Mezzo

Είναι το πιο δημοφιλές, ιταλικό εστιατόριο του νησιού. Στον υπέροχο κήπο μπορείτε να δοκιμάστε όλα τα αυθεντικά ιταλικά πιάτα, σε πολύ καλές τιμές. Θα το βρείτε στην καρδιά του νησιού, στην Παλιά Πόλη.

Νίκος και Κοντέσα

Βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο του νησιού, στο δρόμο προς το χωριό Ψαλίδι. Είναι μεζεδοπωλείο και προσφέρει μεγάλη ποικιλία από μεζέδες με κρέας ή ψάρι. Η τοποθεσία είναι υπέροχη, το προσωπικό εξαιρετικό και το μενού τροποποιείται συνεχώς με νέες νοστιμιές.

Καρνάγιο

Το Καρνάγιο είναι μια τυπική ελληνική ταβέρνα στην πόλη του νησιού. Μπορείτε να επιλέξετε να καθίσετε στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό και να δοκιμάσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Είναι από τις πιο αγαπημένες ταβέρνες τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Φάληρον

Είναι το πιο παλιό εστιατόριο στο νησί, αφού υπάρχει από το 1936. Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, δίπλα στη θάλασσα και είναι το ιδανικό μέρος για μια ξεχωριστή βραδιά. Υπέροχο φαγητό, ρομαντικό περιβάλλον και ορχήστρα με ζωντανή μουσική δύο φορές την εβδομάδα.

Νίκος ο Ψαράς

Είναι η καλύτερα ψαροταβέρνα του νησιού αφού ο ιδιοκτήτης της είναι ψαράς! Είναι ανοιχτή από το μεσημέρι και σερβίρει ούζο με μεζέδες ή κυρίως πιάτα. Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία ψαριών και θαλασσινών, μαγειρεμένα με εξαιρετικές συνταγές. Το μέρος έχει υπέροχη διακόσμηση και φιλικό προσωπικό. Αν θέλετε να φάτε ολόφρεσκο ψάρι, επισκεφτείτε το!

Πού να διασκεδάσετε στην Κω

Διασκέδαση και νυχτερινή ζωή στην Κω

Η Κως και η Ρόδος είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των Δωδεκανήσων και η νυχτερινή ζωή και στα δύο νησιά είναι υπέροχη. Στην Κω μπορείτε να βρείτε ταβέρνες με ζωντανή μουσική, κινηματογράφο και πολλά bars. Κάποια bars είναι ανοιχτά μέχρι τις 2 τη νύχτα, αλλά υπάρχουν και clubs για όσους λατρεύουν τη διασκέδαση μέχρι το πρωί. Στην πρωτεύουσα του νησιού τα περισσότερα μπαρ είναι συγκεντρωμένα στην οδό Διάκων και στην οδό Ναυκλήρου. Βέβαια, υπάρχουν πολλά και στα πιο τουριστικά μέρη του νησιού. Όπου και να επιλέξετε να διασκεδάσετε η Κως σας υπόσχεται μια νύχτα γεμάτη εκπλήξεις και αναμνήσεις.

Heaven Club

Το club Heaven βρίσκεται στην περιοχή Λάμπι και είναι από τα πιο κοσμοπολίτικα του νησιού. Παίζει πολύ δυνατή μουσική, ελληνική και ξένα και σερβίρει μεγάλη ποικιλία ποτών σε ένα περιβάλλον με ξεχωριστή διακόσμηση. Διοργανώνει βραδιές καραόκε ή χορευτικές βραδιές, με προσκεκλημένους τους καλύτερους επαγγελματίες χορευτές. Αν είστε λάτρης της non stop διασκέδασης μην παραλείψετε να πάτε στην «Κόλαση»!

West Bar

nightlifeΘα το συναντήσετε στην πόλη του νησιού. Ανοίγει μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αφού βρίσκεται σε ένα υπέροχο ανοιχτό χώρο. Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό είναι που φιλικοί και διασκεδάζουν μαζί σας. Δοκιμάστε κάποια από τα υπέροχα κοκτέιλ και θα εκπλαγείτε!

Camel Bar

Το Camel bar βρίσκεται στο λιμάνι της Κω, στην ακτή Κουντουριώτη. Είναι το μεγαλύτερο μπαρ στο κέντρο του νησιού και έχει την καλύτερη θέα προς το λιμάνι. Διοργανώνει διάφορα events και φιλοξενεί τους πιο διάσημους DJs από το εξωτερικό. Παίζει κυρίως ξένη μουσική hip-hop, techno, rave trance και το πάρτι κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Limit Bar

Θα το βρείτε στο κέντρο του νησιού, στον πιο πολυσύχναστο δρόμο. Λειτουργεί από το 1994 και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι πολύ αγαπητό τόσο στους κατοίκους του νησιού όσο και στους ξένους. Είναι πάντα γεμάτο κόσμο που χορεύει υπό τους ήχους ελληνικής και ξένης μουσικής. το περιβάλλον έχει πολύ ωραία διακόσμηση και το προσωπικό είναι πολύ φιλικό.

Kings Arm Pub

Θα το συναντήσετε στην Καρδαμένα, στο δρόμο με τα πολλά bar. Είναι από τα πιο κοσμοπολίτικα στέκια στο νησί και προσφέρει πολλές δραστηριότητες, που καλύπτουν όλες τις ηλικίες. Μπορείτε να πάτε από το πρωί στην παραλία ή και το βράδυ για περάστε μια έντονη βραδιά, με χορό και ποτό μέχρι το πρωί.

Ronnie's Bar

Βρίσκεται στην περιοχή Καρδαμένα, κοντά στο δημαρχείο. Είναι ανοιχτό όλη την ημέρα και μπορείτε να το επισκεφτείτε είτε για να πιείτε τον καφέ σας το απόγευμα είτε για να δοκιμάστε τα μοναδικά κοκτέιλ το βράδυ. Το περιβάλλον είναι υπέροχο και θα η βραδιά θα σας μείνει αξέχαστη.

Χρήσιμα τηλέφωνα στην Κω

Γενικές Υπηρεσίες

  • Αστυνομικό Τμήμα Κως 2242 0 28211
  • Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχια 2242 0 51222
  • Αστυνομικό Τμήμα Κέφαλος 2242 0 71222
  • Αστυνομικό Τμήμα Νίσυρος 2242 0 31201
  • Αστυνομικό Τμήμα Πύλη 2242 0 41222
  • Τουριστική Αστυνομία 2242 0 22444
  • Λιμεναρχείο 2242 0 26594
  • Δημαρχείο Κως 2242 0 28724-28223-22326
  • Πυροσβεστική Υπηρεσία 2242 0 22191-22199
  • Δικαστήριο 2242 0 22364
  • Ταχυδρομείο Κως 2242 0 22250
  • Ταχυδρομείο Αντιμάχια 2242 0 51555
  • Ταχυδρομείο Κέφαλος 2242 0 71211
  • Ταχυδρομείο Καρδαμένα 2242 0 91450
  • Ταχυδρομείο Νίσυρος 2242 0 31249

Υπηρεσίες Μετακίνησης

  • Αεροδρόμιο 2242 0 51591-51567
  • Λεωφορεία ΚΤΕΛ 2242 0 22292
  • Δημοτικά Λεωφορεία 2242 0 26276
  • Ταξί πιάτσα Κως 2242 0 22777-23333
  • Ταξί πιάτσα Κέφαλος 2242 0 71222
  • Ταξί πιάτσα Μαντράκι 2242 0 31202
  • Ταξί πιάτσα Πύλη 2242 0 41222

Υπηρεσίες Υγείας

  • Ασθενοφόρο 2242 0 22300
  • Νοσοκομείο 2242 0 28050
  • Ιατρικό Κέντρο Κως 2242 0 23423
  • Ιατρικό Κέντρο Νίσυρος 2242 0 31217
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Μεσοχώρι 2242 0 71209

Τράπεζες

  • Αγροτική 2242 0 22226-28501
  • Εμπορική 2242 0 22659-28825
  • Εθνική 2242 0 23317-22167
  • 'Αλφα 2242 0 28429-23486
  • Πειραιώς 2242 0 25123-26616
  • Κύπρου 2242 0 47040
  • Ελλάδας 2242 0 28597
  • 'Αλφα (πρώην Ιωνική) 2242 0 28144
  • Πίστεως 2242 0 28429
  • Δωδεκανήσων 2242 0 20280

Πρεσβίες

  • Ηνωμένο Βασίλειο 2242 0 26203
  • Ιταλία 2242 0 21991
  • Σουηδία 2242 0 26278
  • Φιλανδία 2242 0 22340
  • Δανία 2242 0 25845

Αξιοθέατα

  • Αρχαιολογικό Μουσείο 2242 0 28326
  • Ασκληπιείο 2242 0 28763
  • Κάστρο των Ιπποτών 2242 0 26256
  • Ρωμαϊκό Σπίτι 2242 0 23234


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)