Ολάντ: Περιμένουμε ακριβείς προτάσεις για διετές πρόγραμμα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ολάντ: Περιμένουμε ακριβείς προτάσεις για διετές πρόγραμμα

«Αρχίσαμε εκ νέου τον διάλογο» τόνισε στην αρχή των δηλώσεών του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

«Το διακύβευμα είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η Γαλλία θέλει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ αλλά αυτό εξαρτάται από τους Έλληνες»

Σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις δήλωσε ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν ενώ ζήτησε να τηρηθούν τρεις αρχές: υπευθυνότητα (κυρίως εκ μέρους της Ελλάδας) αλληλεγγύη και ταχύτητα.

Όπως και άλλοι ηγέτες της Ευρωζώνης προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. «Είναι πολύ σημαντικό ότι καθορίστηκε σήμερα το χρονοδιάγραμμα. Την Τετάρτη η Ελλάδα κάνει τις προτάσεις της και το Eurogroup θα τις εξετάσει. Μετά οι αρχηγοί κρατών θα προβούν σε ανάλογη δράση… Απόψε ο στόχος ήταν να τεθεί το χρονοδιάγραμμα, μετά το ελληνικό δημοψήφισμα» τόνισε.

Σχετικά με το περιεχόμενο της απόφασης είπε ότι «θα πρέπει να συνάδει με τα κοινά μας συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά» Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει «βραχυπρόθεσμη βοήθεια αλλά με όρους. Για αυτό θα αποφανθεί το Eurogroup».


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)