Άκαρπο το Eurogoup - Νέες προτάσεις αύριο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Σε βαρύ κλίμα το Eurogroup της Τρίτης στις Βρυξέλλες. Την Τετάρτη η παρουσίαση των νέων προτάσεων της Αθήνας. Χωρίς πρόγραμμα καμία βοήθεια, διαμήνυσε ο Σόιμπλε προσερχόμενος. Με νωπό το ΟΧΙ του λαού και κοινό ανακοινωθέν πολιτικών αρχηγών προσέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 7.30 το απόγευμα. 

Ο επικεφαλής του Eurogroup ζήτησε τώρα νέο γραπτό αίτημα-κείμενο για να συζητηθεί άμεσα, μετά τη σημερινή παρουσίαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους υπ. Οικ. της Ευρώπης. 

Το γεγονός είναι πως σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε αναλυτική προφορική παρουσίαση των νέων προτάσεων μας που βασίζονταν σε εκείνες που "πάγωσαν" την περασμένη βδομάδα. Αναμένουμε δηλώσεις Τσακαλώτου. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν σχολίασε αν η πλευρά των Ευρωπαίων υποδέχθηκε θετικά ή όχι, τις θέσεις μας. 

Ο Peter Spiegel των Financial Times αναφέρει πως το ελληνικό αίτημα θα αποσταλεί απόψε για εξέταση.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup:

"Πιστέψαμε πως θα υπήρχαν γραπτές προτάσεις. Θέλουμε νέο κείμενο που θα αποσταλεί. Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση, όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Είναι περιορισμένος ο χρόνος. Δεν θα δώσουμε σινιάλο στην ΕΚΤ εμείς γιατί είναι ανεξάρτητη. Εκείνη αποφασίζει. Θέλω να ελπίζω πως αύριο το πρωί θα έχουμε τη νέα αίτηση και από εκεί και μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και έτσι θα αρχίσουμε πάλι επίσημα τη διαδικασία όπως οφείλουμε". 

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)