Τι θα χρειαστείτε
1 ¼ φλ. ζάχαρη
1 ¼ φλ. νερό
6-7 φλ. καρπούζι κομμένο, χωρίς τα κουκούτσια (περίπου μισό καρπούζι)
3 κ.σ. φρέσκο χυμό από λάιμ (περίπου 3 ½ λάιμ)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό και βράστε τα σε μέτρια φωτιά. Μετά από λίγο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Όταν το μείγμα γίνει ομοιγογενές, κλείστε το μάτι και αφήστε το να κρυώσει.
Στύψτε τα λάιμ και βάλτε σε ένα ποτηράκι το χυμό τους.
Βήμα 2ο
Κόψτε το καρπούζι στη μέση και, στη συνέχεια, τεμαχίστε το σε μικρά κομματάκια. Βάλτε στο blender τα κομμάτια του καρπουζιού και το χυμό των λάιμ και χτυπήστε τα μέχρι το καρπούζι να λιώσει εντελώς.
Βάλτε στο blender τα κομμάτια του καρπουζιού και το χυμό των λάιμ και χτυπήστε τα μέχρι το καρπούζι να λιώσει εντελώς. Χύστε πιέζοντας με μια κουτάλα το ρευστό καρπούζι με το λάιμ σε ένα σουρωτήρι, για να αφαιρέσετε όλα τα κουκούτσια.
Βήμα 3ο
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το καρπούζι με το κρύο σιρόπι ζάχαρης και παγώστε τα στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια βγάλτε τα και ανακατέψτε και πάλι, για είκοσι περίπου λεπτά, μέχρι το σορμπέ να αποκτήσει απαλή υφή.
Μπορείτε να το απολαύσετε αμέσως ή να το καταψύξετε μέχρι να σταθεροποιηθεί –δηλαδή, για περίπου δύο ώρες.