Τι πιο όμορφο για ένα παιδάκι να έχει μαζί του μπισκοτάκια από τα χεράκια σας. Και τι καλύτερο τώρα που αρχίζουν τα σχολεία, τα μπισκότα να έχουν σχήμα μολυβιού. Τα παιδάκια θα ξετρελαθούν. Αλλά εξηγήστε τους. Ούτε γράφουν ούτε ζωγραφίζουν, είναι για φάγωμα!
Τι θα χρειαστείτε;
100 γρ βούτυρο
200-250 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας γάλα
πρέζα αλάτι
100 γρ άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 αυγό για άλειμμα
1 βανίλια
χρώμα ζαχαροπλαστικής
100 γρ βούτυρο
200-250 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας γάλα
πρέζα αλάτι
100 γρ άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 αυγό για άλειμμα
1 βανίλια
χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο, προσθέστε το γάλα και τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το αλεύρι λίγο λίγο. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια σας.Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη, σε 1/3 και 2/3, το μεγαλύτερο μέρος χωρίστε το σε τόσα μέρη όσα και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε και χρωματίστε το με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο, προσθέστε το γάλα και τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το αλεύρι λίγο λίγο. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια σας.Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη, σε 1/3 και 2/3, το μεγαλύτερο μέρος χωρίστε το σε τόσα μέρη όσα και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε και χρωματίστε το με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Φτιάξτε τα μολύβια σας ακολουθώντας τα βήματα της φωτογραφίας και βάλτε τα σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείψτε κάθε μολύβι με χτυπημένο αυγό.
Ψήστε στους 200 ° C για περίπου 15 λεπτά
Αφού κρυώσουν με ένα μαχαιράκι ξύστε τις μύτες και να είστε σίγουροι όλοι θα αναρωτιούνται αν τελικά όντως τρώγονται!
Αλείψτε κάθε μολύβι με χτυπημένο αυγό.
Ψήστε στους 200 ° C για περίπου 15 λεπτά
Αφού κρυώσουν με ένα μαχαιράκι ξύστε τις μύτες και να είστε σίγουροι όλοι θα αναρωτιούνται αν τελικά όντως τρώγονται!
Περισσότερες συνταγές εδώ.