Υλικά για 4-6 άτομα
Για τον κορμό σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 2 αβγά
- 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 250 γραμμάρια βούτυρο
Για το γλάσο σοκολάτας
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για τον κορμό σοκολάτας
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.
- Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα καβουρδίζουμε και τα χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι.
- Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύουμε για λίγο με τη σπάτουλα.
- Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2-3 ώρες.
Για το γλάσο σοκολάτας
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ενωθεί καλά με την κρέμα γάλακτος.
- Αφού κρυώσει το μωσαϊκό ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας να πάει παντού και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.