Πώς να φτιάξετε μόνοι σας χειροποίητες σοκολάτες αμυγδάλου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
1901192909_56a3a80d44_b

Ένα εξαιρετικό γλυκό σνακ που θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν…σπιτικές σοκολάτες αμυγδάλου!
Για 20-25 τεμάχια, θα χρειαστούμε:
300 γραμ. αμύγδαλα λευκά
1 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (36% περιεκτικότητα σε κακάο)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Βάζουμε σε ένα μικρό ταψί τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στο φούρνο γαι περίπου 15′. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με διαδικασία μπεν μαρί (γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό μια μεσαία κατσαρόλα και εφαρμόζουμε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους), βάζοντας την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μετράμε τη θερμοκρασία της με “ενα θερμόμετρο και μόλις φτάσει στους 45 με 48 βαθμούς την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε τα 3/4 της σοκολάτας σε μια κρύα επιφάνεια και την απλώνουμε με τη βοήθεια μιας  σπάτουλας ζαζχαροπλαστικής. Απλώνουμε και μαζεύουμε τη σοκολάτα προς το κέντρο συνεχόμενα με τη βοήθεια της σπάτουλας μέχρι η θερμοκρασία να πέσει στους 28 βαθμούς. Μόλις φτάσει σε αυτή τη θερμοκρασία, βάζουμε τη σοκολάτα στο μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την υπόλοιπη σοκολάτα. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μια τετράγωνη φόρμα και την αφήνουμε ν ακρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σκληρύνει. Όταν είναι έτοιμη την κόβουμε σε κύβους.
Tip. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια ή οποιδήποτε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας ή ακόμα και με αποξηραμένα φρούτα!
chocolate_bark_nuts_fruit_lg

Περισσότερες συνταγές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)