Η νουτέλα (nutella) είναι μία αγαπημένη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους. Πολλοί πειραματίζονται και φτιάχνουν άπειρα γλυκά με βάση αυτή την πραλίνα φουντουκιού.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μία συνταγή που ομολογουμένως με την πραλίνα δεν την είχαμε δοκιμάσει. Τριφτή ζύμη με νουτέλα.
Υλικά:
1 μεγάλο βάζο νουτέλας
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
2 αβγά
1 μεγάλο βάζο νουτέλας
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
2 αβγά
Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα όπως στο βίντεο, μέχρι να έχετε μια τριφτή ζύμη.
Αφού είναι έτοιμη, βάλτε τη μισή ζύμη στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.
Ρίξτε από πάνω όλο το περιεχόμενου του βάζου με τη νουτέλα.
Τέλος ολοκληρώστε με την υπόλοιπη τριφτή ζύμη.
Βάλτε το στο φούρνο να ψηθεί.
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα όπως στο βίντεο, μέχρι να έχετε μια τριφτή ζύμη.
Αφού είναι έτοιμη, βάλτε τη μισή ζύμη στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε.
Ρίξτε από πάνω όλο το περιεχόμενου του βάζου με τη νουτέλα.
Τέλος ολοκληρώστε με την υπόλοιπη τριφτή ζύμη.
Βάλτε το στο φούρνο να ψηθεί.
Μόλις είναι έτοιμο απολαύστε το με ένα ζεστό ποτήρι καφέ.
Περισσότερες συνταγές εδώ.