Δείτε πώς θα φτιάξετε αυτά τα νόστιμα και συνάμα εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βανίλιας με τον Ρούντολφ το ελαφάκι. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν. Φτιάξτε τα για το σχολείο ή για να στολίσετε τις Χριστουγεννιάτικες πιατέλες σας.
Υλικά:
Για τα μπισκότα
250 γρ. βούτυρο
140 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αβγού
1 βανίλια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τον ρούντολφ
200 γρ. Κουβερτούρα
Καραμελάκια κόκκινα
250 γρ. βούτυρο
140 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αβγού
1 βανίλια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τον ρούντολφ
200 γρ. Κουβερτούρα
Καραμελάκια κόκκινα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε τα μπισκότα σας
Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη. Προσθέστε τον κρόκο και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα. Κοσκινίστε το αλεύρι στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Βάλτε για 25′-30′ τη ζύμη στο ψυγείο και κατόπιν ανοίξτε τη σε λεπτό φύλλο, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Κόψτε με στρογγυλά κουπ πατ ή ένα ποτήρι. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς C για 12′-15′ ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν καλά και περάστε στη διακόσμηση.
Λιώστε την κουβερτούρα και βάλτε τη σε ένα κορνέ με τη λεπτή μύτη, (αν δεν έχετε πάρτε μια οδοντογλυφίδα) και σχεδιάστε κερατάκια & ματάκια προσεκτικά όπως στη φωτογραφία. Βάλτε κάτω από το κόκκινο καραμελάκι λίγη κουβερτούρα ώστε να κολλήσει πάνω στο μπισκότο.
Αφήστε να κρυώσει η κουβερτούρα και απολαύστε τα.
Φτιάξτε τα μπισκότα σας
Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη. Προσθέστε τον κρόκο και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα. Κοσκινίστε το αλεύρι στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Βάλτε για 25′-30′ τη ζύμη στο ψυγείο και κατόπιν ανοίξτε τη σε λεπτό φύλλο, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Κόψτε με στρογγυλά κουπ πατ ή ένα ποτήρι. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς C για 12′-15′ ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν καλά και περάστε στη διακόσμηση.
Λιώστε την κουβερτούρα και βάλτε τη σε ένα κορνέ με τη λεπτή μύτη, (αν δεν έχετε πάρτε μια οδοντογλυφίδα) και σχεδιάστε κερατάκια & ματάκια προσεκτικά όπως στη φωτογραφία. Βάλτε κάτω από το κόκκινο καραμελάκι λίγη κουβερτούρα ώστε να κολλήσει πάνω στο μπισκότο.
Αφήστε να κρυώσει η κουβερτούρα και απολαύστε τα.
Περισσότερες συνταγές εδώ.