Καθώς η θερμοκρασία συνεχίζει να πέφτει, τα κρυολογήματα και η γρίπη μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας, σπέρνοντας την καταστροφή στο μυαλό, το σώμα αλλά και τη διάθεση μας.
Αλλά ξέρετε τι είναι χειρότερο από ένα κρυολόγημα; Η επίσκεψη στο γιατρό. Ήδη είναι άσχημο να είσαι άρρωστος, μα είναι ακόμη χειρότερο να περιμένεις ανήσυχος στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου μαζί με άλλους αρρώστους.
Οπότε αφού θα πρέπει να περάσεις κάποιες μέρες άρρωστος, τουλάχιστον να το κάνεις στην άνεση του δικού σου σπιτιού. Ευτυχώς υπάρχουν ένα σωρό θεραπείες από το σπίτι που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τη γρίπη πολύ γρήγορα.
1. Ξεκίνα με καυτά ροφήματα.
Εάν είσαι άνω των 21, αυτό το ρόφημα με τσάι, μέλι και λίγο αλκοόλ μπορεί να κάνει θαύματα. Αφού ετοιμάσεις το αγαπημένο σου τσάι από βότανα, πρόσθεσε λίγο μέλι και στο τέλος ελάχιστο ουίσκι ή μπέρμπον. Στη συνέχεια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξαπλώσεις στον καναπέ, να τυλιχτείς πολύ καλά με μια κουβέρτα και άσε τη ζωή να κυλά. Αυτό το αφέψημα θα σε φροντίσει και θα καταπρϋνει κατα πολύ τη κατάσταση σου.
2. Κοιμήσου με βρεγμένες κάλτσες.
Ίσως αυτό σου ακούγεται ως πολύ κακή ιδέα, αλλά πράγματι δουλεύει καθώς ρίχνει τον πυρετό και κατεβάζει το αίμα στα πόδια. Πρώτα, ζέστανε τα πόδια σου με ζεστό νερό και μετά βούτηξε σε κρύο ένα ζευγάρι κάλτσες. αφού τις φορέσεις μπορείς να πέσει για ύπνο. Όταν ξυπνήσεις θα έχουν στεγνώσει και εσύ θα νιώθεις πολύ καλύτερα.
3. Χρησιμοποίησε παγωμένα μπιζέλια.
Αυτό φαίνεται αρκετά απλό. Πάρε μια σακούλα με παγωμένα μπιζέλια και χρησιμοποίησε την ως παγοθήκη πάνω στα ιγμόρια σου. Θα σε ανακουφίσει από την πίεση και τον πόνο.
4. Κάνε γαργάρες με αλατόνερο.
Με αυτό το τρόπο θα μειώσεις τη βλέννα, τον πόνο και θα καταπολεμήσεις τα βακτήρια. Ίσως θα μπορούσες να το κάνεις και καθημερινά ακόμη και αν είσαι υγιής, μια και βοηθά στην πρόληψη μελλοντικών λοιμώξεων του αναπνευστικού.
5. Φτιάξε λίγη λεμονάδα.
Ακόμη και αν το καλοκαίρι πέρασε, μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι λεμονάδας και να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να αποτοξινώσει το σώμα σου, να βοηθήσει στην πέψη και να διώξει τα συμπτώματα της γρίπης. Πρόσθεσε 2-3 κουταλιές μέλι, νερό και λίγες φλούδες από λεμόνι. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και απόλαυσε το!
6. Βάλε κάτω από τη μύτη σου λίγο Vix.
Αντί να το τρίψεις σε όλο σου το στήθος, προσπάθησε να βάλεις μια μικρή ποσότητα κάτω από τη μύτη σου. Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει να αναπνέεις ευκολότερα και να αποφύγεις τον ερεθισμό από τα χαρτομάντηλα.
7. Κάνετε ένα καυτό ντους.
Είναι ευρέως γνωστό πως ο ατμός βοηθά στην αποσυμφόρηση, οπότε σηκω από τον καναπέ και λιώσε στο μπάνιο. Εάν όμως δε θέλεις να κάνεις ντους, μπορείς να ζεστάνεις μια κατσαρόλα με νερό και να βάλεις από πάνω το κεφάλι σου αφού καλυφθείς με μια πετσέτα. Μείνε εκεί και προσπάθησε να αναπνέεις για 10 λεπτά.
8. Βάλε στη διατροφή σου πολλές βιταμίνες.
Όλοι γνωρίζουν πως η βιταμίνη C είναι πολύτιμη και ο μεγαλύτερος σύμμαχος στη μάχη με το κρυολόγημα. Οπότε το να τη βάλεις στη διατροφή σου είναι η καλύτερη ιδέα. Εφοδιάσου, λοιπόν, με συμπληρώματα από ωμέγα 3, βιταμίνη D, ginseng, και ψευδάργυρο.
9. Κράτα το κεφάλι σου ψηλά.
Δεν έχει σημασία αν κοιμάσαι με πολλά μαξιλάρια, αλλά το να κρατάς το κεφάλι ψηλά μπορεί να κάνει θαύματα στη καταπολέμηση της γρίπης. Θα σε βοηθήσει να ξεμπουκώσεις.
10. Προμηθευτείτε ένα σκεύος neti pot.
Αυτά που τρέχουν από τη μύτη σου είναι το τελευταίο που θέλεις αλλά αν χρησιμοποιήσεις ένα σκεύος neti pot θα το λύσεις το πρόβλημά σου. Ανακάτεψε μια πρέζα αλάτι και μαγειρική σόδα με 8 κουταλιές νερό και βάλε τα εκεί μέσα. Κράτησε το κοντά στη μύτη ενω έχεις το κεφάλι ψηλά και προσπάθησε να μυρίσεις. Άφησε τον αέρα να βγει και επανέλαβε από την άλλη μεριά.
11. Φρόντισε να τρέφεσαι σωστά.
Τρως μια ντουζίνα ντόνατς, παρακολουθείς την αγαπημένη σου εκπομπή και αισθάνεσαι χάλια.Αν θες να αναρρώσεις, αλλά και να διαφυλάξεις την υγεία σου, χρειάζεται να καταναλώνεις υγιεινές τροφές όπως βατόμουρα, μπανάνες, καφέ ρύζι, πιπεριές, κρεμμύδια και πάρα πολλά άλλα. Και να θυμάσαι πως τα γαλακτοκομικά στην πραγματικότητα καταστέλλουν το ανοσοποιητικό και δε σε βοηθάνε να επανέλθεις.
Περισσότερα θέματα για την υγεία εδώ.