Με αυτές τις συμβουλές μπορείτε να κάνετε τα τέλεια μελoμακάρονα
- Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο άριστης ποιότητας, προτιμήστε είτε ποικιλία λαδολιά (κουτσουρελιά), είτε μανάκι, που είναι κατάλληλες και για γλυκά με ήπια φρουτώδη γεύση.
- Χρησιμοποιήστε μέλι καλής ποιότητας με διακριτικό άρωμα.
- Προσέχετε τον χρόνο ψησίματος, είναι σημαντικό τα μελομακάρονα να ψήνονται σε ακριβή χρόνο έτσι ώστε να μην λασπώσει όταν τα μελώσετε και να έχουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
- Θα πρέπει να είστε ακριβείς με τις ποσότητες μπαχαρικών. Τα μελομακάρονα δεν πρέπει να πικρίζουν από το γαρύφαλλο ούτε να μοιάζουν σαν να τρώμε μπισκότα κανέλας.
- Τα μελομακάρονα θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα και καλοσχηματισμένα, έτσι θα ψήνονται και θα σιροπιάζονται σωστά
- Το καρύδι που θα χρησιμοποιήσετε δοκιμάστε το πρώτα, να μην είναι πικρό. Επίσης και η ποσότητα πάνω στα μελομακάρονα παίζει ρόλο, δεν πρέπει να είστε ούτε φειδωλοί αλλά ούτε να πασπαλίσετε με υπερβολικό καρύδι.
- Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει μελομακάρονα ακολουθείστε τις συνταγές που επιλέγετε κατά βήμα. Επίσης δοκιμάστε να κάνετε πρώτα μία «δόση» να τα ψήσετε και να τα σιροπιάσετε για να δείτε αντέχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ψήσιμο, σχήμα και ζύμη.
- Το πόσο μελωμένα ή τραγανά θέλετε τα μελομακάρονα θα το αποφασίσετε όταν τα σιροπιάζετε.
- Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε την αλισίβα. Θα δώσει σωστό τραγανό αποτέλεσμα στα μελομακάρονα!
Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.