Η αλήθεια είναι ότι Χριστούγεννα χωρίς αυτά τα όμορφα «χιονισμένα» μπισκότα με τη γλυκιά και αφράτη γεύση δεν γίνονται. Φτιάξτε κουραμπιέδες μαζί με τα παιδάκια σας, αφήστε τα να δημιουργήσουν ότι σχήμα θέλουν και διασκεδάστε παρέα.
Υλικά1/2 κιλό βούτυρο2 κρόκοι αυγών1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνηΚονιάκ (1,5 φλιτζάνι του καφέ)2 βανίλιες250 γραμμάρια κοπανισμένα αμύγδαλα (ελαφρώς καβουρντισμένα)750 γραμμάρια αλεύρι μαλακό350 gr ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμαΕκτέλεσηΠροθερμαίνετε το φούρνοΧτυπάτε καλά τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και μετά ρίχνετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύετε μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμηΦτιάχνετε τη ζύμη στο σχήμα των κουραμπιέδων, είτε με τα χέρια σας είτε σε φορμάκια (αν έχετε)Αλείφετε το ταψί με λίγο βούτυρο και αφήνετε τους κουραμπιέδες να ψηθούν στους 170οC, στον αέρα, για περίπου 30΄-35΄, μέχρι να σκάσουν στην επιφάνεια και να πάρουν απαλό ρόδινο χρώμα.Τους βγάζετε από το φούρνο πριν ξεροψηθούν, τους ραντίζετε με ζάχαρη άχνη και τους αφήνετε να κρυώσουν.
Περισσότερες συνταγές εδώ.