Είναι εύκολα, λαχταριστά και ''μυρίζουν'' Χριστούγεννα. Αυτοσχεδιάστε με τα μπαχαρικά και αντικαταστήστε αν θέλετε το μοσχοκάρυδο με κανέλα ή γαρίφαλο. Αν τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας θα γίνουν ακόμη πιο νόστιμα!
Υλικά:
275 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
125 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
2 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ κια το μοσχοκάρυδο
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια
Όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά και χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα
Προσθέτουμε τα ''στέρεα'' υλικά και τα χτυπάμε με με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε δύο λαμαρίνες
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστά
Χρησιμοποιώντας κουπ πατα σε διάφορα σχήματα, κόβουμε τα μπισκότα
Ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσει
Με σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες
τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Καλή επιτυχία!
Περισσότερες συνταγές εδώ.