Αυτά είναι τα κόλπα που κάθε νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να γνωρίζει στην κουζίνα. Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μια πρώτη γεύση από όλα αυτά που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.
Δείτε αν τα αβγά σας έχουν χαλάσει. Για να δείτε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αβγά που έχετε στο ψυγείο σας στο υπέροχο αυγολέμονο που ετοιμάζετε, πάρτε ένα ποτήρι νερό και βάλτε τα ένα-ένα. Τα φρέσκα αυγά έχουν την τάση να βυθίζονται ενώ τα κλούβια επιπλέουν. Αν, λοιπόν, τα δείτε να επιπλέουν τότε ήρθε η ώρα να τα πετάξετε.
Αξιοποιήστε τα λεμόνια σας. Αν θέλετε μόλις μερικές σταγόνες λεμονιού για κάποια σαλάτα σας, δε χρειάζεται να κόψετε ένα ολόκληρο λεμόνι στη μέση. Πάρτε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και τρυπήστε το λεμόνι. Μετά αφήστε το να στάξει στη σαλάτα σας.
Σκληρά και μαλακά cookies. Αν έχετε δύο ειδών cookies (μερικά τραγανά και μερικά μαλακά) καλό είναι να τα βάλετε σε διαφορετικά τάπερ. Διαφορετικά η υγρασία από τα μαλακά cookies θα μεταφερθεί στα τραγανά και έτσι αυτά θα χάσουν όλη τους τη χάρη.
Μακριά από ζουζούνια. Για να μη δείτε ξαφνικά τη σακούλα με τα ζυμαρικά, το ρύζι ή το αλεύρι σας να είναι γεμάτη ζουζούνια, βάλτε ένα φύλλο δάφνης μέσα στη σακούλα. Η δάφνη διώχνει τα ενοχλητικά ζωύφια.
Καθαρά μανιτάρια. Για να μη γεμίσουν τα μανιτάρια σας με αυτή τη στρώση ελαφριάς μούχλας που πιάνουν αν τα αφήσετε έστω και λίγο, μπορείτε να τα τυλίξετε με χαρτί κουζίνας και μετά να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
«Ενυδατωμένο» τυρί. Για να μη στεγνώνει το τυρί στις άκρες από τη στιγμή που θα το πρωτοκόψετε βάλτε λίγο βούτυρο στην κομμένη άκρη. Έτσι θα συνεχίσει να είναι ενυδατωμένο και την επόμενο φορά που θα το κόψετε.
Ξεφορτωθείτε την άσχημη μυρωδιά των πλαστικών τάπερ. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα τάπερ σας (αφού τα πλύνετε καλά) βάζοντας μέσα σε αυτά φύλλα εφημερίδας, που θα απορροφήσουν. Όταν θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε την εφημερίδα και να τα πλύνετε.
Αντικαταστήστε με γιαούρτι. Αν θέλετε να κάνετε πιο light κάποια συνταγή σας μπορείτε απλά εκεί που λέει κρέμα γάλακτος να βάλετε γιαούρτι. Tip: Αυτό ισχύει για συνταγές που δε θέλει μαγείρεμα η κρέμα. Αν θέλετε, όμως, να κάνετε μια συνταγή που θέλει να μαγειρευτεί η κρέμα γάλακτος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μισή ποσότητα γιαούρτι και μισή ποσότητα πλήρες γάλα.
Μαλακά μακαρόνια. Για να μην σκληρύνουν τα μακαρόνια σας μετά το μαγείρεμα, βάλτε τα σε μία πλαστική σακούλα και βάλτε την στο ψυγείο. Όταν θα είστε έτοιμοι να σερβίρετε τα μακαρόνια σας ρίξτε τα ξανά σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα προκειμένου να αποκτήσουν ξανά την πρώτη υφή τους.
Φτιάξτε παγάκια καφέ. Φτιάξτε παγάκια με καφέ αντί για νερό. Με αυτόν τον τρόπο ο κρύος καφές σας δεν θα αραιώνει ενώ λιώνουν τα παγάκια.
Περισσότερα κόλπα εδώ.