Απίθανο τεστ προσωπικότητας: Ανακαλύψτε ποιος από τους 16 χαρακτήρες προσωπικότητας είστε!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Από πολύ παλιά οι άνθρωποι προσπάθησαν να περιγράψουν και να κατηγοριοποιήσουν τους εαυτούς τους. Από τις τέσσερις ιδιοσυγκρασίες των Αρχαίων πολιτισμών (αιματώδης, χολερικός, μελαγχολικός και φλεγματικός), μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις στην ψυχολογία, αναζητούμε ακατάπαυστα έναν καλό και αξιόπιστο τρόπο να εντάξουμε κάτι τόσο σύνθετο και ρευστό όπως είναι η ανθρώπινη προσωπικότητα.
Η προσέγγισή του συγκεκριμένου τεστ έχει τις ρίζες της σε δύο διαφορικές φιλοσοφίες. Η πρώτη είναι η «Θεωρία των Ψυχολογικών Τύπων» του Καρλ Γιουνγκ που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα και η δεύτερη οι «Δείκτες Προσωπικότητας», Myers-Briggs Type Indicators (MBTI), από την Katharine Cook Briggs, την δεκαετία του 1920.
Βάσει αυτών των αναλύσεων δημιουργήθηκαν 4 ομάδες προσωπικοτήτων με 4 υπο-τύπους η κάθε μια, ανάλογα και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου σε 5 βασικούς τομείς.
Αυτοί οι τομείς είναι ο Νους, η Ενέργεια, η Φύση, οι Τακτικές και η Ταυτότητα. Ανάλογα με τον ρόλο σας σε αυτούς τους πέντε τομείς περιλαμβάνονται και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, τα οποία και απεικονίζονται με λατινικά γράμματα και τα οποία πιο αναλυτικά σημαίνουν:
Εσωστρέφεια (I) ή Εξωστρέφεια (E)
Διαίσθηση (N) ή Αίσθηση (S)
Σκέψη (T) ή Συναίσθημα (F)
Λογική (J) ή Αντίληψη (P)
Οι 4 βασικές ομάδες προσωπικοτήτων είναι οι Αναλυτές, οι Διπλωμάτες, οι Φρουροί και οι Εξερευνητές.
Με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν 16 διαφορετικοί χαρακτήρες προσωπικοτήτων που πιο συγκεκριμένα είναι:
 ο Αρχιτέκτονας, ο Λογικός, ο Αρχηγός, ο Συζητητής (Αναλυτές)

ο Συνήγορος, ο Μεσολαβητής, ο Πρωταγωνιστής, ο Προωθητής (Διπλωμάτες)

ο Λογιστής, ο Υπερασπιστής, το Στέλεχος, ο Πρέσβης (Φρουροί)

ο Βιρτουόζος, ο Περιπετειώδης, ο Επιχειρηματίας, ο Διασκεδαστής (Εξερευνητές)

Κάντε και εσείς το τεστ και αποκτήστε μια ακριβή και σαφή περιγραφή του ποιος είστε και γιατί λειτουργείτε έτσι όπως λειτουργείτε.




Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)