Το τεστ που λύνουν τα παιδιά, αλλά δυσκολεύονται οι μεγάλοι: Προς τα πού κινείται το λεωφορείο;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη κοινή λογική και μερικές απλές παιδιάστικες σκέψεις. Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του  "Brain Games" του National Geographic , οι άνθρωποι ρώτησαν τα παιδιά μια απλή ερώτηση σε σχέση με την παραπάνω εικόνα: αν το λεωφορείο αρχίσει να κινείται, με ποια κατεύθυνση θα το κάνει.
Η απάντηση τους;
Το 80% των παιδιών ηλικίας κάτω των 10 κατάφερε να απαντήσει σωτά σε αυτό το ερώτημα.Το λεωφορείο ταξιδεύει προς τα αριστερά.
 
Δεν μπορούμε να δούμε την πόρτα στη φωτογραφία, έτσι πρέπει να υποθέσουμε ότι η πόρτα είναι στην άλλη πλευρά του λεωφορείου. Όπως γνωρίζετε, ο οδηγός κάθεται στην πλευρά του λεωφορείου που είναι απέναντι από την πόρτα. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός πρέπει να κάθεται στην άκρη του λεωφορείου που βλέπετε στην εικόνα. Υποθέτοντας ότι ζείτε στην Ελλάδα, ως εκ τούτου ο οδηγός κάθεται στη θέση που φαίνεται παραπάνω. Το λεωφορείο ταξιδεύει προς τα αριστερά. Φυσικά, εάν ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο (ή σε άλλη χώρα όπου η συνήθεια είναι να οδηγείτε στην αριστερή πλευρά του δρόμου), αυτό θα ήταν το αντίθετο, και το λεωφορείο θα πρέπει να ταξιδεύουν προς τα δεξιά. 

Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)