Μπορεί να αυτοχαρακτηρίζεσαι εσωστρεφής, ίσως προτιμάς να περιγράφεις την κατάσταση ως «απλά τα βρίσκω με τον εαυτό μου», αλλά ήρθε η ώρα να το παραδεχθείς: Έκανες κλικ σε αυτό το ποστ γιατί κατά βάθος υποψιάζεσαι ότι είσαι ΛΙΓΟ αντικοινωνική.
Και οτιδήποτε πάνω από 5/12 στην παρακάτω λίστα μπορεί να θεωρηθεί η επιβεβαίωση των υποψιών σου:
1. Αν δεις κάποιον γνωστό σου στο δρόμο/ στο σούπερ μάρκετ/ οπουδήποτε, κάνεις αναστροφή και φεύγεις σχεδόν τρέχοντας. Στην περίπτωση που δεν γίνεται να αλλάξεις πορεία, κάνεις ότι μιλάς στο τηλέφωνο.
2. Η πιο άβολη στιγμή της ημέρας σου είναι κάθε φορά αυτή που πετυχαίνεις κάποιον στοασανσέρ. Η δεύτερη πιο άβολη στιγμή της ημέρας σου είναι όταν χτυπάει το τηλέφωνο και ξέρεις ότι δεν γίνεται να μην απαντήσεις. Γενικά, οι άβολες στιγμές της ημέρας σου έχουν να κάνουν με οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με ανθρώπους. Δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση το ίδιο με τα ζώα.
3. Νιώθεις επίσης τρομερά αμήχανα όταν πρέπει να σταθείς στην ουρά σε γάμους και βαφτίσεις για να ευχηθείς στο ζευγάρι και στους συγγενείς. Στους γάμους δεν βελτιώνεται καθόλου η κατάσταση όταν, αντί για την ουρά στην εκκλησία, οι νεόνυμφοι επιλέγουν να χαιρετίσουν τους καλεσμένους περνώντας από όλα τα τραπέζια στη δεξίωση και, φυσικά, φτάνουν στο δικό σου (με την κάμερα, τον φωτογράφο και όλα τα βλέμματα στον χώρο πάνω σας).
4. Όταν είσαι έτοιμη να βγεις από το σπίτι και ακούς κόσμο στο διάδρομο, καθυστερείς (για την ακρίβεια, περιμένεις πίσω από την πόρτα) για μην τους πετύχεις.
5. Αντίστοιχα, κάθε φορά που μπαίνεις στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας και βλέπεις τον γείτονα στην είσοδο, μένεις επίτηδες στο αυτοκίνητο για κανένα πεντάλεπτο, ώστε να μην αναγκαστείς να τον συναντήσεις.
6. Από τις πιο δύσκολες στιγμές τον πρώτο καιρό μιας σχέσης είναι όταν πρέπει να γνωρίσειςτους φίλους του. Και τις κοπέλες των φίλων του. Ας μην συζητήσουμε καν για τη γνωριμία με τους γονείς του.
7. Όταν πας για ψώνια, δεν έχεις χειρότερο από τις πωλήτριες που προσπαθούν με κάθε τρόπονα σε εξυπηρετήσουν. Γι’ αυτό ψωνίζεις μόνο σε μαζικά καταστήματα όπου κανείς δεν ασχολείται μαζί σου.
8. Βασικά, έχεις χειρότερο: Να πας για ψώνια με το αγόρι σου και να πρέπει να βγεις μέχρι έξω από το δοκιμαστήριο, μπροστά στην ουρά της αναμονής, για να του δείξεις το τζιν παντελόνι που δοκιμάζεις και εκείνος επέμενε ότι θέλει οπωσδήποτε να δει πάνω σου.
9. Κάθε φορά που τελικά δέχεσαι να πας σε ένα πάρτι, να βγεις με μια άσχετη (ή και όχι τόσο άσχετη) παρέα ή αναγκάζεσαι να βρεθείς σε ένα event από τη δουλειά, ορκίζεσαι ότι την επόμενη φορά θα πεις απλά «ΟΧΙ».
10. Έτσι κι αλλιώς, τις περισσότερες φορές που σου προτείνουν να πας σε ένα πάρτι, να βγεις με μια άσχετη (ή και όχι τόσο άσχετη) παρέα ή να βρεθείς σε ένα event από τη δουλειά, βρίσκεις μια καλή δικαιολογία και λες «ΟΧΙ».
11. Εσύ, στα πάρτι και τις λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις:
12. Και ο μόνος τύπος που θα προσέξεις στα πάρτι και τις λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις:
Περισσότερα τεστ εδώ.