Σου έχει ανοίξει η όρεξη για κάτι γλυκό αλλά θέλεις να είναι παράλληλα και θρεπτικό και υγιεινό αλλά και σούπερ νόστιμο; Δοκίμασε να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι παγωτό-γιαούρτι και θα γλείφεις τα δάκτυλά σου!
Μην αγχώνεσαι, δεν χρειάζεται να έχεις παγωτομηχανή. Δύο μόνο υλικά είναι αρκετά για να φτιάξεις αυτό το πανεύκολο γλυκάκι!
Τι χρειάζεσαι:
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Χυμό ενός λεμονιού
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Χυμό ενός λεμονιού
Πώς θα το φτιάξεις:
Μέσα σε ένα μπολ ανακάτεψε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι και χτύπησέ το με το μίξερ να αφρατέψει λίγο.
Ρίξε το χυμό του λεμονιού (αν δεν σου αρέσει η ξινή γεύση του, μπορείς να το παραβλέψεις).
Σκέπασε το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο να κρυώσει.
Μπορείς να το βάλεις και στην κατάψυξη, μόνο που πρέπει να το βγάζεις και να το ανακατεύεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κρυσταλλιάσει.
Μπορείς να το σερβίρεις σκέτο ως πιο υγιεινή επιλογή ή να βάλεις από πάνω φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας, μόνο που έτσι το επιβαρύνεις με εξτρά θερμίδες. Και εξτρά γεύση, βεβαίως!
Περισσότερες συνταγές εδώ.