Τεστ: Πες μου το ζώδιό σου, να σου πω τι τύπος μαμάς είσαι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


12 ζώδια, 12 διαφορετικοί τρόποι να είσαι γονιός, με τα υπέρ και τα κατά τους.
Τι λέει το ζώδιό μας για τον τρόπο που ζούμε τη μητρότητα; Ποια είναι τα δυνατά μας σημεία και πού μπορεί να χρειαζόμαστε ένα τάιμ άουτ για να σκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στα παιδιά;
Κριός (29 Μαρτίου – 19 Απριλίου)
Δυνατό σημείο: Είστε πολύ δραστήρια και σας αρέσει να κάνετε πράγματα μαζί με τα παιδιά. Αν τα παιδιά σας έχουν πολλή ενέργεια θα τους αρέσει που δεν τα αφήνετε ποτέ να βαρεθούν.
Τάιμ άουτ: Αν τα παιδιά σας είναι κάπως ντροπαλά ή πιο συγκρατημένα, μπορεί να τους φαίνεστε αυταρχική ή και λίγο αναίσθητη. Πότε πότε χρειάζεται να κάνετε ένα βήμα πίσω.
Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)
Δυνατό σημείο: Είστε πραγματικός βράχος για τα παιδιά σας. Ξέρουν ότι μπορούν πάντα να βασίζονται σε σας για να τα παρηγορήσετε.
Τάιμ άουτ: Η συνέπειά σας μπορεί να γίνει ξεροκεφαλιά ή και αδιαφορία καθώς τα παιδιά σας προσπαθούν να σας κάνουν να προσαρμοστείτε και να κατανοήσετε τη διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάστασή τους.
Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)
Δυνατό σημείο: Όπως και με τον Κριό, τα παιδιά δεν βαριούνται ποτέ μαζί σας. Σας αρέσει να κρατάτε τα παιδιά ενεργά και να έχετε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.
Τάιμ άουτ: Μπορεί να δίνετε υπερβολική έμφαση στο να κάνετε και να λέτε πράγματα, αντί απλώς να είστε μαζί με το παιδί και να του προσφέρετε ασφάλεια. Η συναισθηματική επαφή δεν είναι πάντα λεκτική.
zodiac_all
Καρκίνος (21 Ιουνίου – 21 Ιουλίου)
Δυνατό σημείο: Τα παιδιά θα εκτιμήσουν την ανάγκη σας για ένα ήρεμο και στοργικό περιβάλλον στο σπίτι, παρόλο που μπορεί να τους φαίνεται λίγο βαρετό.
Τάιμ άουτ: Δεν μπορείτε να προστατεύσετε τα παιδά από όλα τα άσχημα της ζωής, οπότε μην είστε υπερπροστατευτική.
Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)
Δυνατό σημείο: Ο ενθουσιασμός σας και η δίψα σας για ζωή μεταδίδεται και στα παιδιά σας, κι εκείνα θα μάθουν την ομορφιά της γενναιοδωρίας από σας.
Τάιμ άουτ: Τα παιδιά μπορεί να μην ξέρουν πώς να είναι «πληθωρικά» όσο εσείς και μπορεί να νιώθουν παραμελημένα κάποιες φορές. Αφήστε τα να είναι και αυτά το επίκεντρο της προσοχής μαζί μας όσο πιο συχνά μπορείτε.
Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)
Δυνατό σημείο: Τα παιδιά μαθαίνουν από σας ότι υπάρχει τάξη στον κόσμο γύρω τους και μπορούν να βασιστούν στις πρακτικές και νηφάλιες συμβουλές σας.
Τάιμ άουτ: Δεν υπάρχει μόνο η τάξη σ’ αυτή τη ζωή. Όταν τα πράγματα είναι χαοτικά, προσέξτε μήπως γκρινιάζετε ή ανησυχείτε υπερβολικά.
il_fullxfull.233019508
Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)
Δυνατό σημείο: Είστε δίκαιη και ειλικρινής με τα παιδιά σας και θα τους μάθετε τη σημασία του να δημιουργείς και να διατηρείς θετικές κοινωνικές επαφές.
Τάιμ άουτ: Στην προσπάθειά σας να είστε απολύτως ειλικρινής, μπορεί να επιβαρύνετε τον εαυτό σας αλλά και τα παιδιά με υπερβολικές ευθύνες.
Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)
Δυνατό σημείο: Τα παιδιά σας συναρπάζονται από τα ποικίλα και έντονα ενδιαφέροντά σας. Το πάθος σας για τη ζωή τους προσφέρει μια σταθερή πυξίδα για να βρουν κατεύθυνση στη δική τους ζωή.
Τάιμ άουτ: Η αγάπη σας μπορεί να είναι τόσο παράφορη που μπορεί να ξεχάσετε να μεταφέρετε αυτά τα αισθήματα στα παιδιά.
Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)
Δυνατό σημείο: Θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας ολόκληρο τον κόσμο και να ερεθίσετε το μυαλό τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Ίσως σας αρέσει και να κάνετε ταξίδια μαζί με τα παιδιά σας.
Τάιμ άουτ: Αν τα παιδιά σας δεν αγαπούν τον δρόμο όσο κι εσείς, δεν μπορείτε να τα πιέσετε να έχουν ευκαιρίες ωρίμανσης.
zodiac_fun_n_n_by_x_angel0-d49vzkf
Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)
Δυνατό σημείο: Μπορείτε να εμπνεύσετε τα παιδιά σας να πάνε πολύ μπροστά στο σχολείο και στην καριέρα τους. Πιστεύετε πολύ στην επιτυχία και οι πρακτικές και ηθικές συμβουλές σας είναι ένας απ’ τους θεμέλιους λίθους για την επιτυχία των παιδιών σας.
Τάιμ άουτ: Ίσως να μη βλέπετε ότι οι αποτυχίες των παιδιών σας είναι μια συναισθηματική κραυγή για υποστήριξη και όχι σημάδι τεμπελιάς.
Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)
Δυνατό σημείο: Τα παιδιά σας μπορούν να απολαύσουν την ιδέα της ευρύτερης οικογένειας, με τους φίλους σας και τα παιδιά τους να παίζουν τον ρόλο των θείων και των ξαδερφιών. Επίσης, τα πολλά πνευματικά σας ενδιαφέροντα προσφέρουν κίνητρο στα παιδιά.
Τάιμ άουτ: Τα παιδιά μπορεί μερικές φορές να αισθάνονται χαμένα μέσα στο δίκτυο των συνεργατών, των φίλων και των συγγενών σας. Βεβαιωθείτε ότι τα κάνετε να νιώθουν ξεχωριστά όσο περισσότερο μπορείτε.
Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)
Δυνατό σημείο: Τα παιδιά σας μπορούν να ανακαλύψουν με ασφάλεια τη δύναμη και την ομορφιά του να δημιουργούν τον δικό τους ιδιαίτερο κόσμο. Μπορεί να είστε πιο ανεκτική με τις ιδιαιτερότητες και τα ενδιαφέροντά τους από ό,τι άλλοι γονείς.
Τάιμ άουτ: Μπορεί μερικές φορές να είστε υπερβολικά ανεκτική. Μην ξεχνάτε να διατηρείτε την επαφή με την πραγματικότητα.
Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)