Τι σημαίνει DAB;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Τι είναι το dab;

DAB ή dabbing dance είναι η νέα street μόδα της Αμερικής. Πρόκειται για τον χορό, ο οποίος γίνεται με την κίνηση του χεριού που θυμίζει φτέρνισμα.

Τι είναι το dabbing, η νέα χορευτική μόδα στα social media;

Το dab dance ή αλλιώς η κίνηση dabbing ξεκίνησε και ταιριάζει γάντι με τις ραπ παραγωγές των ονομάτων που έρχονται από τη σκηνή της Ατλάντα. Από τους πιο γνωστούς εκπρόσωπους της σκηνής και αυτοί στους οποίους αποδόθηκε αρχικά η κίνηση dab είναι η τριάδα των Migos (που ίσως γνωρίζετε από το cross over hit “Versace”, ίσως πάλι όχι αν το αγαπημένο σας φεστιβάλ είναι το Primavera), οι πρώτοι όμως που κατέγραψαν σε video την δημοφιλή πλέον κίνηση υπήρξαν οι Skippa Da Flippa στο "How Fast".




To ραπ της Ατλάντα φέρει από τις αρχές των 10s την ευθύνη για τον χαρακτηριστικό trap ήχο και ο πιο αξιόλογος σύγχρονος εκπρόσωπος του είναι ο Future με τον 2 Chainz να ακολουθεί και την μουσική αμφότερων αν είναι το τέλειο soundtrack για dabbing. (Από την Ατλάντα ξεκίνησαν και οι Outkast ενώ ο 2 Chainz έκανε χρυσά Χριστούγεννα με τα περίφημα dabbin' santa πουλόβερ που τον έβαλαν στις σελίδες του Forbes).

Η underground trap σκηνή της πόλης θεωρείται μακράν η πλέον πρωτοπόρα όσον αφορά στα rap trends της Αμερικής και η ανάδειξη του dab dance σε μαζικό φαινόμενο είναι τρανή απόδειξη.

Στην Ελλάδα τo dab γίνεται μόδα ύστερα από αυτό το τραγούδι του SNIK και του Υποχθόνιου:




Την επόμενη φορά που θα ακούσετε στο ραδιόφωνο ή στα bar/club κομμάτια με χαρακτηριστικά trap από την Ατλάντα ή κομμάτια όπως το "Jumpman” των Drake & Future προσποιηθείτε ενώ χορεύετε ότι φτερνίζεστε και φέρτε στο πρόσωπο σας το βραχίονα. Ακόμη και αν οι γύρω σας δεν καταλάβουν κάτι, εσείς θα έχετε συνεισφέρει με μια μικρή κίνηση στο παγκόσμιο groove της Ατλάντα. Της σημαντικότερης ίσως πόλης για την εξέλιξη της hip hop κουλτούρας στις μέρες μας.

Δείτε κι ένα βίντεο με χορογραφίες dab:




Δείτε τι σημαίνουν περισσότερες λέξεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)